Kauniečius viešajame transporte pasitiko miško gyvūnai | Kas vyksta Kaune

Kauniečius viešajame transporte pasitiko miško gyvūnai

Kaunas.lt nuotr.

Kauno autobusuose ir troleibusuose miestiečiai galėjo pamatyti neįprastą vaizdą – įlipantį vilką, zuikį ir briedį. Tokia akcija siekta sugėdinti „zuikiu“ važiuojančius keleivius ir pasidalinti gera kalėdine nuotaika.

Kalėdiniai personažai pasitiko prie Studentų skvero. Miško gyvūnai pasakoja, kad taip siekiama sukelti niūriems keleiviams šypsenas, o važiuojančius be bilietėlio – sugėdinti ir priminti, kad taip važiuoti yra negražu.

„Noriu pakalbinti žmones ir kad jie man nusišypsotų. Tik man briedis neperka bilietėlio ir vilkas nubaudžia. Tada prašau, kad man žmonės nupirktų bilietą, bet kažkodėl jie mane išduoda. Už tai, kad važiuoju be bilieto, vilkas man liepa dainuoti „Tindi rindi riuška“. Mes ieškom Miško gatvės, bet dar nepavyko rasti. Iš ties važiuojant „zuikiu“ jaučiuosi labai blogai, nes taip nėra gražu“, – kelionės viešuoju transportu įspūdžiais dalinosi Zuikis.

„Su zuikiais kaip per mažius, jų yra. Zuikio fantazija didelė, jis daug ką pripasakoja, kad tik nuo baudos išsisuktų, tad ruošiuosi leisti knygą „Zuikio istorijos“. Dabar šventiniu laikotarpiu pagal savivaldybės aktus, bauda už važiavimą be bilieto yra daina ir šokis“, – porino Vilkas.

UAB „Kauno autobusai“ atstovai pastebi, kad „zuikių“ vis mažėja. Tai gali būti dėl to, kad įlipti reikia tik per priekines duris bei tai, kad neliko popierinių bilietėlių. Šiaip akcija džiaugiasi ir tikina, jog tai padės vystyti žmonių sąmoningumą.

„Nors „zuikių“ viešajame transporte nėra tiek daug, tačiau kartas nuo karto jų ilgos ausys keleivių sraute išlenda, – šypsosi UAB „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis. Pasak jo, tokia nuotaikinga akcija viešajame transporte keleiviams primins, kad vilkui į nasrus geriau nepakliūti, ypač šventiniu laikotarpiu. „Džiaugiamės ir su entuziazmu pritariame akcijos organizatoriams“, – priduria vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA