Kauno miesto muziejuje – pirmieji lankytojai | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto muziejuje – pirmieji lankytojai

R. Tenio nuotr.

Sekmadienį naujose patalpose duris atvėrė Kauno miesto muziejus. Visu šventiniu laikotarpiu bus galima muziejaus ekspozicijas ir pačią Rotušę apžiūrėti nemokamai.

Nuo šiandien, atidarius muziejų, jo lankytojai gali pamatyti Rotušėje išlikusias senovines erdves, tokias kaip kalėjimas ar senovinis tualetas, taip pat aplankyti burmistro kabinetą, užlipti į aukščiausią Rotušės vietą, pamatyti istorinių dokumentų ir sužinoti apie Kaune dirbusius, čia gyvenusius ir kūrusius iškilius žmones. Iki Trijų Karalių šventės lankymas nemokamas, po to planuojamas simbolinis mokestis.

Planuojama, kad ekskursijos bus vykdomos grupėmis tam, kad netrukdytų Rotušėje vystantiems miesto reprezentaciniams renginiams ar santuokoms. Pastarosios ir toliau bus vykdomos penktadieniais ir šeštadieniais.

Kauno miesto muziejus buvo atkurtas Kauno miesto tarybos 2005 metų spalio 20 dienos sprendimu, lankytojams jis duris atvėrė 2008 m. vasario 15 dieną, pristatydamas ekspoziciją „Kaunas laiko ženkluose: nuo ištakų iki 1940 metų“, skirtą Kauno savivaldos 600-osioms metinėms.

Pasibaigus nuomos sutarčiai, miesto muziejus iš M. Valančiaus gatvės perkeltas į Rotušę. Iš čia iškeldintas ilgus metus veikęs Keramikos muziejus ir ilgametis fotografas V. Vėberis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA