Kaune pristatytas neeilinis menininkų projektas „Rezonansas” | Kas vyksta Kaune

Kaune pristatytas neeilinis menininkų projektas „Rezonansas”

R. Tenio nuotr.

Kaune pristatytas šiuolaikinių menininkų projektas „Rezonansas“, skirtas Mykolui Kleopui Oginskiui. Tai – šokio spektaklis ir paroda, kur jungiamos skirtingos meno šakos, menininkų patirtys bei požiūriai.

„Mykolas Kleopas Oginskis Lietuvoje nėra gerai pažįstamas ir mėgstamas istorinis veikėjas, – sako spektaklio dramaturgė Monika Jašinskaitė. – Pastebėjome, jog ir dabar, kai minimos 250-osios gimimo metinės, apie jį mėgstama kalbėti tik sausais gyvenimo faktais. Šiuolaikiniam žmogui jie nieko nereiškia, tuo tarpu mums įdomu, kaip ši eklektiška asmenybė gali atgyti šiuolaikinėje kultūroje”, – sakė ogranizatoriai.

„Rezonanso“ kūrybiniame procese susijungė patyrusių savo srities profesionalų, kaip videomenininko konceptualisto Sauliaus Paliuko bei akademinės krypties kompozitoriaus Raimundo Martinkėno, ir jaunųjų menininkų, kaip inovatyvios drabužių dizainerės Eglės Sakalaitės bei klasikinio dainavimo solisto Jurgio Jarašiaus, patirtys.

Bendram darbui suburti įvairių disciplinų ir patirčių menininkus nusprendė projekto idėjos autorė, choreografė Indrė Puišytė. „Norėjau atskleisti paties M.K. Oginskio įvairiapusiškumą“, – sako ji. Scenoje šios asmenybės istoriją judesiu perteiks ne tik šiuolaikinio šokio publikos mėgstami Marius Pinigis ir Andrius Stakelė, bet ir vokalistas J. Jarašius bei kapoeirą praktikuojantis Audrius Kiuberis.

„Per keturis atlikėjus siekiau atskleisti istorinės asmenybės daugialypiškumą ir mokėjimą prisitaikyti prie aplinkybių, – sako I. Puišytė. – Mums svarbūs judesio, elgsenos, išvaizdos, vaizdinių priemonių kontrastai. Spektaklis labai dinamiškas, o kiekviena scena yra lyg atskiras, nuo kitų nepriklausantis paveikslas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA