Kauno Rotušės aikštėje pradeda veikti kalėdinis miestelis | Kas vyksta Kaune

Kauno Rotušės aikštėje pradeda veikti kalėdinis miestelis

R. Tenio nuotr.

Jau tapo tradicija kviesti kauniečius ir miesto svečius ne tik prie pagrindinės miesto eglės, bet taip pat ir į kalėdinį miestelį. Šiais metais nameliuose įsikūrė įvairios pramogos, tad šventinę nuotaiką pasigauti galės tiek patys mažiausi lankytojai, tiek suaugę, tačiau norintys grįžti į vaikystę.

Šiandien Kauno Rotušės aikštėje šventiškai atidarytas Kalėdų miestelis. Tikras Kalėdų senelis pasitiko mažuosius kauniečius ir aprodė, ką šiais metais prie kerinčios eglutės galima sutikti. O veikti tikrai yra ką. Jau pati išmanioji Kauno eglutė traukia pabandyti įvairias atrakcijas, o dar ir į namukus galima įeiti.

Tradiciškai pagrindinėje miesto aikštėje veikia komerciniai kioskeliai, kurie kviečia sušilti, tačiau yra ir tokių, kuriuose nereikia palikti nei cento. Lankytojų nuo šiandien laukia trys šilti, nemokami ir visiems atviri Kalėdiniai edukaciniai nameliai, pakviesiantys jaukiai praleisti laiką, susikurti kalėdinę dovaną ar dekoraciją, išgirsti gyvai sekamą pasaką ar išbandyti interaktyvius muzikos instrumentus.

„Seksime tokias pasakas, kurias sekdavo senovėje. Tai edukacinės pasakos, kurios vaikus ko nors pamokins, o tėveliams primins ne tik vaikystės dienas, bet taip pat ir paskatins grįžus į namus patiems sekti vaikams pasakas“, – kalbėjo patogiai krėsle įsitaisiusi Senelė.

Naujoviški nameliai

Prie tradicinių namelių, kuriuose galima pasidaryti įvairiausių dirbinių savo rankomis, integruojami naujoviškos pramogos. Naujasis Kalėdinio miestelio „Muzikos garsų“ namelis pateikia įvairių staigmenų ir atvykusiuosius pasitinka muzikiniais ritmais, kuriuos kuria ne kas kitas, o patys lankytojai. Lazeriais valdoma sistema „Beamz“ galima išgauti unikalius muzikos garsus bei kurti išskirtinę personalizuotą melodiją. Laukia ir kiti muzikiniai žaidimai bei galimybė instrumentus pačiam pasigaminti.

Ne mažesnė Kalėdinio miestelio traukos vieta pretenduoja tapti „Jausmų žemėlapis“, kuris siekia atkreipti dėmesį į vaikų jausmų pasaulį ir jo įvairovę. Interaktyvioje garso instaliacijoje (kurio architektė – Lina Mozūraitė, o garsinės dalies autorė – menininkė Sandra Kazlauskaitė) stebėtojai kviečiami susipažinti su vaikų jausmų pasauliu: visi garsai, išreiškiantys tinkamas ar netinkamas emocijas, taip pat dialogai buvo įrašyti 10–17 metų amžiaus vaikų. Šis namelis užtikrina, kad vaikai bus išklausyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA