Policijos ieškomiausių asmenų sąraše – ir kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Policijos ieškomiausių asmenų sąraše – ir kauniečiai

BNS 2015/12/05 15:52
Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Lietuvos policija sudarė ieškomiausių asmenų dešimtuką, tarp labiausiai ieškomų – buvęs „Snoro“ akcininkas Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas, įtariamieji nužudymais, narkotikų platinimu bei kontrabanda.

40-metis V.Antonovas ieškomas nuo 2011 metų lapkričio 22 dienos. Buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas Raimundas Baranauskas ir vienas jo akcininkų V.Antonovas pastaraisiais metais gyveno Jungtinėje Karalystėje. Liepos pradžioje jie dingo iš šios valstybės, britų pareigūnai jų nerado. Britanijos teismai jau buvo sutikę abu įtariamuosius perduoti Lietuvai, tačiau šie pasislėpė ir ekstradicijos išvengė.

V.Antonovas ir R.Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, o R.Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. 2011 metų lapkričio 16-ąją nacionalizuotam „Snorui“ bankroto byla iškelta tų pačių metų gruodžio 7-ąją.

R.Baranauskas taip pat ieškomas, bet jis nėra įtrauktas į Lietuvos ieškomiausių asmenų sąrašą.

„Nenorėčiau komentuoti detalių. Tiek, kiek reikia, mes bendradarbiaujame su britais, vyksta nuolatinis procesas. Dabar jautri bet kokia informacija ir gali pakenkti tyrimui“, – BNS sakė ikiteisminį tyrimą šių įtariamųjų atžvilgiu kuruojantis Generalinės prokuratūros prokuroras Darius Stankevičius.

Anksčiau buvo pasirodžiusi informacija, kad įtariamieji yra Rusijoje.

„Yra išduoti Europos arešto orderiai, informacija suvesta į įvairias bazes, taip pat – Interpolo. Pasislėpus asmeniui, sustoja senaties terminas. Apmaudu, mums gaila, kad taip atsitiko. Darbas didelis padarytas ir britų. Bet tie asmenys pasielgė taip, yra kaip yra. Bendradarbiavimas pakankamai geras buvo“, – BNS sakė prokuroras D.Stankevičius.

Prokuroras išreiškė viltį, kad dingę buvę „Snoro“ akcininkai bus surasti, ši byla jo darbinėje veikloje yra pagrindinė, su ja dirbama kasdien.

Policijos departamento atstovė Revita Janavičiūtė BNS sakė, kad šis labiausiai ieškomųjų dešimtukas yra sudarytas ir asmenys atrinkti iš dešimties svarbiausių tyrimų bylų.

„Iš „Snoro“ bylos paimtas vienas asmuo, bet nereiškia, kad procesiniai veiksmai nevykdomi kito asmens atžvilgiu, tiesiog toks principas. Dešimt bylų -dešimt ieškomiausių“, – BNS sakė R.Janavičiūtė.

Nemažą dalį labiausiai ieškomų policijos asmenų sudaro ieškomieji dėl nužudymų.

Policijos akiratyje ir Šilainių daugiabučio padegėjas

Nuo 2012 metų kovo policija ieško 25 metų Martyno Sasnausko. Jis yra vienas įtariamųjų byloje dėl tragiškai pasibaigusio gaisro Šilainių daugiabutyje. Šioje byloje trys kauniečiai pripažinti kaltais padegę butą Šilainių mikrorajone ir duris atidariusį jo savininką, kuris žuvo. M.Sasnauskas nuo teismo pasislėpė, jo byla išskirta į atskirą.

„Pagal bylos duomenis, išvyko į užsienį, yra tokie liudytojų parodymai“, – BNS sakė Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas.

Kituose miestuose pavojingų asmenų neranda jau eilę metų

Jau 13 metų Klaipėdos policija ieško įtariamojo moters nužudymu Adamo Kerpės, gimusio 1957 metais.

Rugsėjo 12 dieną Klaipėdos rajone, Šernų kaime sodų bendrijoje „Šernai“ lauke, tarpusavio konflikto metu, įtariama, šis vyras peiliu tyčia sužalojo savo sugyventinę. Moteris nukraujavo ir mirė įvykio vietoje, iš karto po įvykio A.Kerpė pasislėpė ir nesurastas iki šiol.

Telšių apskrities policija ieško 23 metų Nikolajaus Svistunovo, jo paieška paskelbta 2014 metų kovą. 2013 metų gruodžio 13 dieną Telšiuose, Kęstučio gatvėje tarp dviejų vyrų kilo konfliktas, vienas jų nugriuvo, susitrenkė galvą ir mirė dėl patirtos traumos. N.Svistunovas iš pradžių nebuvo suimtas, iš jo buvo paimti dokumentai, vėliau vyras pasislėpė.

Tuo metu Utenos apskrities policija nuo 2012 metų birželio ieško 48 metų Algimanto Gursko. Šis vyras taip pat įtariamas nužudymu.

Šiaulių apskrities policija ieško 48 metų Vytauto Najaus. Jo paieška buvo paskelbta 2014 metų liepos 18 dieną. Vyras yra įtariamasis narkotikų kontrabandos byloje. iš Lietuvos į Latviją buvo vežama beveik 300 kilogramų kanapių dervos. Krovinį vežęs vairuotojas buvo sulaikytas ir nuteistas, V.Najaus policijai sulaikyti nepavyko.

Tauragės apskrities policija ieško 31 metų Ramūno Dikmono, jo paieška buvo paskelbta prieš penkeris metus. Įtariama, kad R.Dikmonas neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno 214 gramų kokaino, turėdamas tikslą jį platinti.

Marijampolės apskrities policija ieško trijų asmenų – 25 metų Rolando Juozo Vyšniausko, 24 metų Manto Žaliausko ir 47 metų Gintauto Žukausko. Jie įtariami plėšimais, policijos automobilių padegimu.

Generalinės prokuratūros prokuroras Artūras Urbelis BNS sakė, kad R.J.Vyšniauskas yra jau sulaikytas Jungtinėje Karalystėje, laukiama jo ekstradicijos.

Policija ne kartą yra sudariusi ieškomiausių asmenų sąrašą, anksčiau į jį buvo įtrauktas septyniomis žmogžudystėmis kaltintas Romas Zamolskis, kuris 2014 metais buvo sulaikytas Rusijoje. Sąraše anksčiau buvo ir Rusijos piliečiai, įtariamieji Medininkų žudynių byloje, omonininkai Andrejus Laktionovas, Česlavas Mlinykas ir Aleksandras Ryžovas. Jie dabar teisiami už akių Vilniaus apygardos teisme.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA