Savanorių prospekte montuojamas naujoviškas apšvietimas | Kas vyksta Kaune

Savanorių prospekte montuojamas naujoviškas apšvietimas

Pagrindinėje miesto gatvėje darbuojasi apšvietėjai. Jie senuosius žibintus keičia naujaisiais LED šviestuvais, kurie ne tik taupo energiją, bet ir geriau apšviečia gatvę.

UAB „Kauno gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius Petras Švažas portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad Savanorių prospekte iš gatvių apšvietimo pinigų yra keičiami šviestuvai. Iš viso bus pakeisti 107 šviestuvai. Atkarpoje nuo Kovo 11-osios gatvės iki Taikos prospekto iki Šv. Kalėdų taps gerokai šviesiau.

P. Švažas tikino, jog naujasis LED apšvietimas yra kur kas pranašesnis nei senieji gyvsidabrio šviestuvai. Pakeitus apšvietimą, pagerės ne tik matomumas, mat LED lempos šviečia balta šviesa, o senosios geltona, bet taip pat bus taupomi miesto pinigai ir energija.

Jei kitų metų biudžete taryba skirs pinigų, LED lempos bus įrengtos ir kitose miesto vietose. Planuojama balta šviesa apšviesti Rotušės aikštę, Pramonės prospekto atkarpą, R. Kalantos gatvę. UAB „Kauno gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius neslepia, jog yra siekis moderniais šviestuvais aprūpinti visą miestą, tačiau visam Kaunui kol kas pinigų nėra, todėl darbai bus vykdomi dalimis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA