100-ąjį gimtadienį švenčianti Matriona sulaukė Kauno rajono mero vizito | Kas vyksta Kaune

100-ąjį gimtadienį švenčianti Matriona sulaukė Kauno rajono mero vizito

KRS.lt nuotr.

Šilelio kaimo (Raudondvario sen.) gyventoja Matriona Legenzovienė savo 100 metų sukakties proga pakėlė šampano taurę, po to gurkštelėjo ir brendžio šlakelį.

Jubiliatės sūnus Jonas Legenzovas pasakojo, kad jo mama yra patyrusi žolininkė, todėl vertina antpilus ir kitas liaudies medicinos priemones. „Mamos ilgaamžiškumą tikriausiai lėmė du dalykai – darbštumas ir pasninko laikymasis“, – šypsojosi sūnus.

Moteris mėgsta silkę, nevengia ir kavos, tačiau viską vartoja saikingai.

Sentikių Legenzovų šeima iš Lenkijos į Lietuvą atsikėlė 1941 metais ir čia prigijo. Matriona net 43 metus dirbo „Inkaro“ gamykloje, pagalbiniame ūkelyje augino daržoves, o laisvalaikiu rinkdavo vaistažoles. „Nelengvas buvo mano gyvenimas“, – nubraukė ašarą šviesaus proto šimtametė.

Moteris užaugino vieną sūnų, džiaugiasi dviem vaikaičiais ir trimis provaikaičiais. Sulaukusi garbaus amžiaus moteris sunkiai juda, tačiau nepamiršta savo pomėgio – daržininkystės.

Pasveikinti M. Legenzovienę atvykęs meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė, kad Kauno rajono gyventojų amžius 2,5 metų ilgesnis už Lietuvos vidurkį, o sveikatos rodikliai – taip pat vieni geresnių.

Socialinio skyriaus vedėja Margarita Venclovienė teigė, kad Kauno rajone šiuo metu gyvena 19-ka šimto ir daugiau metų sulaukusių ilgaamžių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA