Nuo šio savaitgalio Kauno rotušė bus atvira visiems | Kas vyksta Kaune

Nuo šio savaitgalio Kauno rotušė bus atvira visiems

R. Tenio nuotr.

Ilgą laiką pagrindinė miesto vieta buvo uždara ir miesto gyventojus įsileisdavo tik specialiomis progomis, tačiau nuo šio savaitgalio slapčiausius Kauno rotušės kampelius galės aplankyti kiekvienas. Į miesto rotušę persikelia ir miesto muziejus, tad žadama įdomių ekspozicijų ir įvairios veiklos tiek istorijos, tiek iššūkių mėgėjams.

Iš Kauno rotušės iškėlus Keramikos muziejų, čia duris lankytojams atveria miesto muziejus, o kartu ir visa rotušė. Miesto vadovai džiaugiasi, jog pagaliau pavyko viską atverti kauniečiams ir miesto svečiams.

„Kauno rotušė buvo miesto simbolis, bet paradoksalu, kad čia galėjo patekti tik išrinktieji, tad naujoji komanda atveria duris visiems“, – patikino meras Visvaldas Matijošaitis.

„Kaunas siekia tapti Europos kultūros sostine, tad norima tapti kuo atviresniais ir pritraukti kuo daugiau žmonių. Iš Kauno žmonės turi išsivežti geriausius prisiminimus, o Rotušėje parodysime miesto veidą“, – antrino Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Muziejus derės su vestuvėmis

Šventiniu laikotarpiu (nuo gruodžio 6-osios iki Trijų Karalių šventės) ekskursijos po rotušę bus nemokamos, vėliau teks mokėti simbolinį mokestį. Žmonės galės lankyti įvairias erdves ir semtis istorijos išminties. Pirmosios ekskursijos prasidės jau šį savaitgalį.

„Šios erdvės yra istorinės, senos ir labai įdomios. Buvo atradimas, kai vaikščiojome slapčiausiais laipteliais. Jau sekmadienį leisime pirmąsias ekskursijas, tad turėsime įspėti lankytojus, kad kai kur reikia ir galvą palenkti, ir išdrįsti lipti tam tikrose vietose. Pradžioje bus dvi ekspozicijos erdvės. Atkūrėme menamą burmistro kabinetą. Bus galima nueiti ir į balkoną, ir į aukščiausią tašką – bokštą, ir aplankyti rotušės rūsius. Tikimės daug lankytojų ir juos skatinsime domėtis savo istorija“, – kalbėjo Miesto muziejaus direktorė Rita Garbaravičienė.

Bus atidaromas naujas įėjimas į rūsį. Pirmas ir antras aukštas yra jau pilnai parengti lankymui. Į bokštą drąsesni galės lipti, tačiau ateityje tikimasi gauti finansavimą ir laiptus padaryti patogius visiems.

Kol kas pavienių lankytojų neplanuojama, nes tai pakankamai pavojinga. Todėl bus rengiamos ekskursijos grupėmis. Kai vyks santuokos, ekskursijos bus derinamos su vestuvėmis ir įvairiais renginiais. Kas ateis, visi bus įleisti, tačiau stengsis iš pavienių turistų sudaryti bent minimalias grupes.

Santuokų ceremonijos vyks kaip ir iki šiol – penktadieniais ir šeštadieniais, o muziejinė veikla rotušėje bus plėtojama visomis savaitės dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA