Miestiečiai įtarė kriminalą – dėl renginio arenoje, kasinėjama Nemuno sala | Kas vyksta Kaune

Miestiečiai įtarė kriminalą – dėl renginio arenoje, kasinėjama Nemuno sala

"Kas vyksta Kaune" skaitytojų nuotr.

Už akylių kauniečių akių užkliuvo, kaip didelis smėlio kiekis kasamas pačioje Nemuno saloje ir vežamas į „Žalgirio“ areną, kur vyko motokroso varžybos. Miestiečiai klausia, ar tai yra legalu ir suderinta su aplinkosaugininkais.

Savaitgalį „Žalgirio“ arenoje gaudė motociklų varikliai, nes čia vyko tarptautinės varžybos. „Arena Motocross“ varžyboms reikėjo supilti 4000 tonų smėlio. Kauniečiai užfiksavo, jog būtent iš Nemuno salos pakraščių smėlis buvo kasamas ir gabenamas į „Žalgirio“ areną. Kadangi veiksmas vyko tamsiuoju paros metu, tai sustiprino įspūdį, jog viskas daroma nelegaliai.

Pasidomėjome situacija ir nustebome. LR Aplinkos ministerijos, Kauno regiono apsaugos departamento specialistai apie tokius kasinėjimus nieko nežinojo. Vieni specialistai siuntė aiškintis pas kitus, o atsakymo niekas taip ir nesuteikė. Greičiausiai specialistai atsakingi už kitus aplinkosauginius nusižengimus, o pats departamento vadovas šiuo metu serga, todėl ir negavome aiškaus atsakymo.

Visgi, Kauno savivaldybės, Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja paaiškino, jog su organizatoriais yra sutarta, kad Nemuno saloje jie gali sandėliuoti smėlį. Taip sumažinamos transportavimo išlaidos ir nereikia sunkvežimiams per visą miestą vežioti smėlio.

„Organizatoriai kreipėsi į mus ir viskas suderinta. Jie patys iš karjero atsivežė smėlį, kurį leista sandėliuoti Nemuno saloje, netoli amfiteatro. Prieš kiekvieną jų renginį smėlis yra iškasamas, o po jo vėl atgal toje vietoje supilamas, suformuojamas ir laikomas per vasarą. Taip neauga smėlio transportavimo kaštai ir yra arčiau pasiimti“, – situaciją paaiškino Aplinkos apsaugos skyriaus vadovė Radeta Savickienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA