Kauno klinikinėje ligoninėje šiemet jau gimė 1000–asis naujagimis | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikinėje ligoninėje šiemet jau gimė 1000–asis naujagimis

KKL nuotr.

VšĮ Kauno klinikinės ligoninės Naujagimių skyriuje šiemet pasaulį išvydo jau tūkstantis žmogučių – daugiau nei pernai per visus metus, kai gimė 981 naujagimis. Šia gražia proga ligoninės kolektyvas pasveikino jauną kauniečių šeimą, kurie džiaugiasi pirmąja atžala, mergyte Guste.

„Dukrytė labai jaučia ryšį su tėveliu. Pirmą parą po gimdymo ji buvo labai rami, nes šalia palatoje kartu miegojo ir vyras. Ryte jam išvykus Gustė dažniau verkšleno, bet kai sugrįžęs tėtis ją paėmė ant rankų, iškart nurimo“, – šypsodamasi pasakojo 1000-osios gimusios ligoninėje mergytės mama Rūta Pukienė. Kauno klinikinėje ligoninėje visos gimdyvės guli po vieną su savo vaikeliais, taip pat yra ir lovos jų vyrams.

Pusantrų metų susituokę kauniečiai Sigitas ir Rūta Pukai savo pirmagimio sulaukė lapkričio 25 d. Gustė sveria 3 kg 330 gramų, o jos ūgis – 53 cm. „Pati irgi esu gimusi šioje ligoninėje, – pasakojo mergytės mama. – Jei sulauksime kito vaikelio, tik čia gimdysiu ir kitą kartą. Personalas labai rūpestingas, sulaukiau daug šilto dėmesio.“

R.Pukienė taip pat džiaugėsi, kad gavo vertingų pamokų apie žindymą. Nuo 2004 m. Kauno klinikinė ligoninė turi Naujagimiui palankios ligoninės statusą. Tai reiškia, kad gimdyvėms sudaromos sąlygos visą laiką nuo gimimo nepertraukiamai būti su savo vaikais, jos išmokomos natūraliai maitinti, šalia visada gali būti tėtis.

Jauną šeimą pasveikino VšĮ Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas, pavaduotojas Kastytis Grigonis, pavaduotojos Gražina Žiedelienė ir Gražvydė Masiliūnienė, Akušerijos ginekologijos skyriaus vyresnioji akušerė Ilona Joneliūnienė, Naujagimių skyriaus medikai.

Kauno klinikinės ligoninės Naujagimių skyriaus vyresnioji slaugytoja Irena Tavgenienė džiaugėsi, kad gimstamumas po kelerių pastarųjų metų vėl ima didėti. „2009 m. ligoninėje sulaukėme apie 1500 naujagimių, po to šis rodiklis sumažėjo iki 1300, kol nenukrito iki mažiau nei tūkstančio gimdymų. Dabar matome, kad situacija keičiasi – dar likus mėnesiui iki metų pabaigos jau turime per tūkstantį gimusių vaikučių, kai pernai per visus metus sulaukėme 981“, – teigė I.Tavgenienė.

Šiemet iki lapkričio pabaigos gimė 518 berniukų ir 473 mergaitės. Taip pat Kauno klinikinėje ligoninėje pasaulį išvydo 6 poros dvynukų. Net 3 poros gimė per spalį, po vieną rugsėjį, liepą ir gegužę.

Kauno klinikinės ligoninės Naujagimių skyriuje visiems naujagimiams atliekami širdies, ausų, kiti sveikatos tyrimai, yra geros sąlygos puoselėti turinčius sveikatos sutrikimų, neišnešiotus kūdikius, sėkmingai vykdoma streptokokinio sepsio profilaktikos programa, pagal Šveicarijos finansuojamą programą įsigyta daug modernios aparatūros.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA