Birštono kurorte – lengvatos kuriantiems savo verslą | Kas vyksta Kaune

Birštono kurorte – lengvatos kuriantiems savo verslą

Organizatorių nuotr.

Birštono kurortas tampa vis patrauklesnis norintiems kurti savo verslą. Asmenys, norintys vykdyti individualią veiklą Birštono savivaldybės teritorijoje, turės mokėti 147 eurus, kai kitose savivaldybėse fiksuotas pajamų mokesčio dydis – 293 eurai metams. Birštono kurorte nuolatos plečiasi verslo sektorius, o savivaldybė kiekvienais metais remia smulkų ir vidutinį verslą.

Birštono taryba, vertindama smulkiųjų verslininkų indėlį savivaldybėje, sumažino kai kurių verslo liudijimų įkainius. Nuo kitų metų Birštono savivaldybėje mokestis už verslo liudijimą sumažės iki 147 eurų. Tikimasi, kad dėl sumažintų įkainių, ne tokios populiarios verslo rūšys pasidarys populiaresnės, o kurortas – patrauklesnis ne tik vietiniams, bet ir atvykstantiems.

Šiais metais verslo liudijimus Birštone jau įsigijo 225 asmenys. Savivaldybėje populiariausios pagal verslo liudijimus vykdomos veiklos yra prekyba ne maisto produktais, kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla, variklinių transporto priemonių techninė priežiūra ir remontas, gyvenamosios paskirties patalpų nuoma, neteikiant apgyvendinimo paslaugų, statybos specialieji ir baigimo apdailos ir valymo darbai.

„Džiaugiamės, kad Birštono kurorte nuolatos plečiasi verslo sektoriaus siūlomų paslaugų įvairovė. Anksčiau savivaldybė stengdavosi inicijuoti, skatinti naujų paslaugų atsiradimą, o dabar vietiniai gyventojai ir atvykstantys verslininkai patys aktyviai įsilieja ir išnaudoja galimybę kurti savo verslą perspektyviame kurorte. Todėl mes labai vertiname norą kurti ar plėsti verslą Birštone ir stengiamės kuo labiau įtraukti verslininkus į kurorto gyvenimą, jiems padėti“, – teigė Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Birštono savivaldybė kiekvienais metais skiria lėšas smulkaus ir vidutinio verslo rėmimui. Savivaldybės smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo fondo nuostatuose yra numatyta galimybė gauti paramą jau veikiantiems verslo subjektams ir kompensuoti jau patirtas įmonės įregistravimo, verslo planų, paraiškų finansinei paramai gauti rengimo išlaidas, ekspozicijos vietos, dalyvaujant parodose, rinkodaros priemonių išlaidas, padengti paskolų ir/ar lizingo, imamų verslo plėtros projektams vykdyti, palūkanas.

Šiais metais Birštono savivaldybė parengė naują paramos smulkiajam ir vidutiniam verslui formą – finansinę paramą asmenims, norintiems pradėti verslą. Paramos verslo idėjų įgyvendinimui tikslas – skatinti Birštono savivaldybės gyventojus, ypač jaunus žmones, imtis iniciatyvos pradėti savo verslą.

Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo fondo parama šiemet pasinaudojo ir aktyviai veiklą vysto: pramogų ir laisvalaikio Birštone organizatorių įmonė „Čiulba ulba“, „Centro Spa“, UAB „Už tave“. Naujai duris atvėrusio „Centro Spa“ vadovė Ingrida Lazarė džiaugėsi, kad klientų daugėja, verslas po truputį plečiasi ir dėkojo Birštono savivaldybei už smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo fondo suteiktą paramą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA