L.Graužinienė: su vidaus reikalų ministru dirbsime per premjerą | Kas vyksta Kaune

L.Graužinienė: su vidaus reikalų ministru dirbsime per premjerą

BNS 2015/11/30 13:29
Archyvo nuotr.

Netenkindamas vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio atsistatydinimo pareiškimo premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius nubrėžė naują darbo stilių su parlamentu, sako Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė. Anot jos, dabar su ministru bus bendraujama per premjerą.

„Ministras pirmininkas šiandien kartu su ministru Skverneliu nubrėžė naują darbo stilių, tai yra pagal Konstitucijos numatytą valdžių atskyrimo principą. Jie tą aiškiai labai pademonstravo, tai taip mes ir dirbsime. (…) Kadangi ministras nusibrėžė tokį kelią darbo su Seimu, dirbsime per ministrą pirmininką ir reikalausime vykdyti Vyriausybės programą“, – pirmadienį Seime žurnalistams sakė L.Graužinienė.

„Kalboje apie darbą su prezidente ir su Seimo pirmininke, ir su Seimu buvo labai aiškiai pasakyta, kad bus laikomasi valdžių atskyrimo principo, tai reiškia, kad dirbsime per ministrą pirmininką“, – kartojo parlamento pirmininkė.

Ji neigė anksčiau užsiminusi apie galimą interpeliaciją vidaus reikalų ministrui, tik akcentavusi jo politinės atsakomybės klausimą.

Pirmadienį A.Butkevičius ir S.Skvernelis pranešė, kad vidaus reikalų ministras lieka poste.

S.Skvernelis atsistatydinimo pareiškimą įteikė lapkričio 20 dieną, kai sulaukė prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos tiek dėl įvykusio incidento, kai, įtariama, iš policijos komisariato Vilniuje pabėgo ginkluotas asmuo su policijos automatu, tiek dėl netinkamo valstybės vadovų informavimo apie to asmens paieškos operaciją.

Po lapkričio 19 dieną vykusios paieškos operacijos S.Skvernelis įsivėlė į konfliktą su L.Graužiniene. Ji pareiškė, kad operacijos metu per pokalbį telefonu iš ministro negavo informacijos apie įvykį. Tuo metu S.Skvernelis teigė, kad parlamento pirmininkė jam trukdė dirbti.

L.Graužinienė buvo žadėjusi paviešinti jųdviejų pokalbį, ji buvo kreipusis į Vyriausybinio ryšio centrą prašydama pateikti informaciją apie pokalbį ir jo išklotinę.

„Informaciją, kurią norėjau gauti, gavau. Labai aiškiai yra dokumentuotai užfiksuotas laikas, kada buvo skambinta, kokia buvo pokalbio trukmė, ir man tai yra svarbiausia, kad būtų užfiksuotas labai tikslus laikas ir pokalbio trukmė. To buvo ir prašyta mano rašte“, – pirmadienį sakė ji žurnalistams.

Seimo vadovės tvirtinimu, užfiksuota, kad jos ir S.Skvernelio pokalbis, per kurį jis pareiškė miegantis, truko keturias minutes ir vieną sekundę.

Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA