Kauno meras atskleidžia, kodėl vilniečiams reikėtų persikelti į laikinąją sostinę | Kas vyksta Kaune

Kauno meras atskleidžia, kodėl vilniečiams reikėtų persikelti į laikinąją sostinę

R. Tenio nuotr.

Vilniečiai, kuriems nuo gruodžio pradžios daugiau nei 26 proc. brangsta šildymas, turėtų su pavydu žvelgti į Kauną. Čia šiluma, palyginus su lapkričiu, pinga 1,4 proc. Palyginus su praėjusių metų gruodžiu, Kaune šildymas kainuos net 22,5 proc. pigiau.

„Jei aš būčiau vilnietis, labai rimtai pagalvočiau apie persikėlimą į Kauną. Mūsų mieste pigiau kainuoja būstas, čia lygesnės gatvės ir mažesni eismo kamščiai, praktiškai išspręstas darželių trūkumas ir kur kas pigesnis šildymas. Racionalioms ir pinigus skaičiuojančioms jaunoms šeimoms – tai svarbūs dalykai“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Ilgus metus buvęs brangiausiai už šildymą mokančių Lietuvos miestų sąraše, Kaunas šįmet kardinaliai pakeitė šią situaciją. Gruodžio mėnesį šilumos Kauna Kaune bus antra pagal mažumą tarp visų didžiųjų šalies miestų. Palyginus su Vilniumi, Kaune šildymas gruodį kainuos 22 proc. pigiau.

Bendrovė „Kauno energija“ šiuo metu baigia „Šilko“ katilinės naujojo biokuru kūrenamo vandens šildymo katilo įrengimo darbus. Naująjį katilą planuojama paleisti jau šį gruodį. Specialistų vertinimu, ši investicija gali dar labiau sumažinti šilumos kainą Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA