Kaune vyks tik dvi mugės per metus? | Kas vyksta Kaune

Kaune vyks tik dvi mugės per metus?

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno savivaldybės administracijoje užregistruotas projektas, kuriuo siekiama įteisinti, jog Kauno miesto centre vyktų tik dvi mugės per visus metus. Mugių nugalėtojai būtų skelbiami konkurso būdu.

Šiuo metu Laisvės alėjoje ir senamiestyje vyksta įvairiausios mugės. Bent kelios rudeninės mugės apraizgo visą centrą, o kur dar pavasario gėrybių demonstravimas ar kitos mugės. Tačiau kitais metais mugių politika gali iš esmės pasikeisti, nes taryba svarstys palikti tik du tokio pobūdžio renginius per metus – pavasario ir rudens. Kas rengs muges pagrindinėje pėsčiųjų gatvėje ir senamiestyje būtų skelbiama konkurso būdu.

Dabar galiojanti mugių rengimo tvarka nėra reglamentuota, tad jei artimiausiame tarybos posėdyje bus pritarta, renginių organizavimo Kauno viešosiose vietose tvarkos apraše atsiras aiškūs nurodymai, kaip turi atrodyti mugė ir kiek laiko tęstis.

Projekto aiškinamajame rašte rašoma, jog „leidimus viešiems renginiams išduodanti Renginių organizavimo viešosiose erdvėse komisija pastaraisiais metais susiduria su sunkumais, kuomet dėl nepakankamo teisinio reglamentavimo yra sudėtinga nuspręsti, kurios mugės ir koks jų kiekis yra priimtinas Kauno centrinėje dalyje, pėsčiųjų zonoje Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje bei Rotušės aikštėje. Esant keliems beveik analogiškiems skirtingų organizatorių prašymams, susiduriama su problemomis priimant sprendimą dėl leidimų išdavimo, sulaukiama pareiškėjų nepasitenkinimo“.

Projekto iniciatoriai tikina, jog dažnomis mugėmis skundžiasi ir vietos gyventojai. Be to, dažnai komercinės mugės yra nesiejamos su miesto istorija ir tradicijomis, todėl mugės turėtų būti siejamos su proginiu renginiu ir reginiu miestiečiams bei Kauno svečiams.

Pateiktą projektą miesto taryba svarstys artimiausiame tarybos posėdyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA