Kaune atidaryta moderniausia laboratorija Baltijos šalyse | Kas vyksta Kaune

Kaune atidaryta moderniausia laboratorija Baltijos šalyse

R. Tenio nuotr.

Kauno technikos kolegijoje atidaryta viena moderniausių Baltijos šalyse elektronikos montažo laboratorijų. Čia bus rengiami specialistai pagal tarptautinius standartus. Tokio tipo laboratorija pirmoje ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse.

Naujoji laboratorija – tai puikus bendradarbiavimo tarp verslo ir mokslo įstaigų pavyzdys. Prie modernios mokymosi vietos įkūrimo prisidėjo elektronikos gamybos paslaugas teikianti bendrovė „Kitron“, skyrusi per 100 tūkts. eurų. Dar 40 tūkst. eurų įvairios infrastruktūros įrengimui skyrė Švietimo ir mokslo ministerija.

„Kaune vyksta tikrai pozityvūs reiškiniai. Ir mes negyvename samprata, kada akademinis miestas yra tik dėl to, kad čia yra daug studentų. Mes matome, kaip puikiai gali susivienyti verslas ir mokslas ir kurti bendrus tikslus“, – pasveikino Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Moderni laboratorija padės ne tik paruošti elektronikos specialistus, kuriš kolegijoje rengiami per kelis šimtus, bet taip pat čia galės jau esami specialistai įgyti IPC sertifikatą, kuris įrodo, jog darbuotojas atitinka aukščiausius kvalifikacijos laipsnius. Toks sertifikatas Lietuvoje iki šiol nebuvo suteikiamas. Arčiausiai tokią paslaugą teikianti šalis buvo Lenkija.

„Elektronikos inžinerija vadinama naująja IT, tad šios srities specialistų poreikis nuolat auga. Mūsų užduotis – suteikti jiems kokybišką, darbo standartus atitinkantį išsilavinimą, o kartu ir užtikrinti, kad pas mus ar kitas elektronikos įmones studentai ateis pilnai pasiruošę“, – kalbėjo „Kitron“ Mindaugas Šeštokas.

Kauno technikos kolegijoje įrengtoje laboratorijoje modernia technika leis studentams atlikti įvairius darbus, mokytis lituoti, montuoti. Taip pat įdiegta ir darbus įvertinti ir išbandyti skirta technika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA