Nužudytos žurnalistės V. Stankutės artimųjų liudijimai paliko N. Kalaušį be žado | Kas vyksta Kaune

Nužudytos žurnalistės V. Stankutės artimųjų liudijimai paliko N. Kalaušį be žado

delfi.lt 2015/11/26 16:53
Delfi.lt nuotr.

Kauno apygardos teismas tęsia baudžiamosios bylos, kurioje Nerijus Kalaušis kaltinamas dviguba žmogžudyste, nagrinėjimą. Ketvirtadienį teisme liudijo nužudytos žurnalistės Viltės Stankutės artimieji. Išgirdęs liudijimus N. Kalaušis, kuriam gresia kalėjimas iki gyvos galvos, liko be žado ir net nesugebėjo suformuluoti rišlių klausimų.

N. Kalaušis buvo apklaustas pirmojo posėdžio metu. Tuomet anksčiau jau šešis kartus teistas kaltinamasis kone dvi valandas bandė graudinti teismą, koks buvo geras ir pareigingas žmogus.

Tačiau kaltinamojo žodžius paneigia nužudytos V. Stankutės sesers Linos Stankutės liudijimai.

Beje, dėl patirto didelio streso L. Stankutė parodymus davė nuotoliniu būdu.

Sesę ir artimiausią draugę praradusi L. Stankutė pasakojo, kad V. Stankutė jau kurį laiką bandė nutraukti ryšius su ūmaus būdo N. Kalaušiu, tačiau nuolat sulaukė grasinimų. Teigiama, kad N. Kalaušis grasino susidoroti, padegti namus, į kuriuos jį gyventi priėmė V. Stankutė.

Kuomet galiausiai žurnalistė vyrą išprašė iš namų, šis savo žiaurius grasinimus įvykdė. Nors N. Kalaušis turėjo galimybę užduoti klausimus, jis nieko rišlaus paklausti nesugebėjo. Klausimai buvo panašūs į tokius, ar jis nueidavo į parduotuvę ir panašiai.

DELFI primena, kad N. Kalaušis kaltinamas praėjusių metų naktį į gruodžio 27-ąją Giraitėje (Kauno r.) nužudęs 31 metų žurnalistę Viltę Stankutę – Butkienę ir kartu su ja buvusį 37 metų Giedrių Pavasarį.

Netrukus po įvykio buvo sulaikytas N. Kalaušis, kuriam pareikšti įtarimai dėl dvigubos žmogžudystės. Iškart po sulaikymo įtariamasis buvo atvežtas į Giraitę, tačiau tuomet atsisakė lipti iš pareigūnų automobilio ir duoti parodymus.

N. Kalaušis parodymus įvykio vietoje sutiko duoti tik balandžio pabaigoje, praėjus 4 mėnesiams po nusikaltimo.

Už dviejų bejėgiškos būklės žmonių nužudymą N. Kalaušiui gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA