Kauno rajoną užkariavo tautinis šokis | Kas vyksta Kaune

Kauno rajoną užkariavo tautinis šokis

Krs.lt nuotr.

Praeitą savaitgalį Kauno rajonas judėjo liaudiško šokio žingsniu. Garliavoje susirinkę į renginį „Atidarykim vartelius“ sukosi suaugusių kolektyvų poros, o Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje linksminosi vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių kolektyvai iš visos Lietuvos.

[galerija kiek=””]

XI-aisis respublikinis vaikų ir jaunimo festivalis šiais metais išaugo į gražų renginį ne tik Raudondvaryje, bet ir Kauno rajone. Papildomus koncertus, atvykę svečiai iš Šiaulių, Panevėžio, Vilniaus surengė ir Babtų bei Garliavos Juozo Lukšos gimnazijose. Gimnazistai turėjo progą pamatyti aukšto meninio lygio kolektyvus, susipažinti su regioniniais liaudiškais šokiais.

Didysis finalinis koncertas vyko Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje į kurį susirinko 240 šokėjų iš visos Lietuvos. Sausakimšoje salėje, talpinančioje virš 400 žiūrovų, meninę programą pristatė Babtų kultūros centro, Vandžiogalos laisvalaikio salės kolektyvas „Verpetukas“ (vad. E. Šnipaitis), Kauno miesto „Santaros“ gimnazijos kolektyvas „Santariečiai“ (vad. K. Kondratavičius) ir K. Griniaus progimnazijos kolektyvas „Žolynėliai“ (vad. I. Braškytė), Šiaulių Jovaro progimnazijos šokių ansamblis „Šeltinis“ (vad. V. ir R. Laugaliai), Panevėžio bendruomenių rūmų liaudiškų šokių kolektyvas „Grandinėlė“(vad. Z. Rimkuvienė), Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovės liaudiškų šokių ansamblis „Neris” (vad. N. Ritvienė), Marijampolės muzikos mokyklos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių kolektyvas „Javonėlis” (vad. A. Kvietkauskienė). Pats gausiausias būrys buvo raudondvariečių. „Vėjo malūnėlio” (vad. J. Zizienė ir G. Milieškaitė) programoje šoko trys amžiaus grupės, virš 60 šokėjų.

Žiūrovai turėjo progos ne tik pasižiūrėti į šokėjus, bet ir pasiklausyti muzikanto Viliaus Marmos atliekamų melodijų įvairiais liaudiškais instrumentais. Kai kurie pirmą kartą pamatė cimbolus, ar bandoniją, išgirdo dūdmaišį.

Visus susirinkusius pasveikino ir vadovams įteikė dovanas šio festivalio globėja LR seimo narė Raminta Popovienė. Festivalį iš dalies finansavo Lietuvos kultūros rėmimo fondas. Kiekvienas dalyvis, lipęs į sceną pasijuto tarsi nugalėtojas, nes namo parsivežė po suvenyrinį medalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA