Pareigūnai nesustoja: kviečia į masines akcijas protestuoti dėl S. Skvernelio | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai nesustoja: kviečia į masines akcijas protestuoti dėl S. Skvernelio

delfi.lt 2015/11/24 12:32
Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas žada nenurimti dėl vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio atsistatydinimo ir ketvirtadienį planuoja visoje Lietuvoje dviem minutėms įjungiant tarnybinių automobilių garso signalus

Po viešos Prezidentės kritikos stokojant politinės kultūros vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis nutarė trauktis iš Vyriausybės.

Įvairių visuomenės veikėjų, ekspertų ir paprastų žmonių reakcija parodė, kad Lietuvoje yra daugybė šiam įvykiui neabejingų piliečių. Paramą ministro darbams jau išreiškė pareigūnų organizacijos- veteranai, profesinės sąjungos, asociacijos.

„Šiomis dienomis gavę daugybę veikti kviečiančių pareigūnų laiškų, manome, kad nuomonę apie ministro ir jo komandos pradėtas permainas atėjo laikas dar kartą garsiai išreikšti ir visai Lietuvos statutinių pareigūnų bendruomenei. Mes nevengiame vilkėti pareigūnų uniformų, o vaikai vėl ima svajoti apie pareigūno profesiją. Darbai, kuriuos per trumpą laiką pradėjo S. Skvernelis ir ko komanda įkvėpė pareigūnų bendruomenę, sutaikė visuomenę ir teisėsaugą, suvienijo visus mus bendram tikslui- saugesnės valstybės sukūrimui“, – teigiama Nacionalinio pareigūnų profesinio sąjungų susivienijimo pranešime.

Todėl šį ketvirtadienį, lapkričio 26 dieną, 12 valandą pareigūnų profesinė sąjunga kviečia „visus Lietuvos pareigūnus ir kitus intrigomis grįsta Lietuvos politika nusivylusius žmones“ į Katedros aikštę Vilniuje.

Emocingame pranešime rašoma:

„Pokyčiai nėra įmanomi be lyderių. Arba, be jų, vyksta daug sunkiau. Tad:

– Jei manote, kad pradėti pokyčiai vidaus reikalų sistemoje svarbūs Jums, Jūsų kolegoms, o taip pat visiems Lietuvos žmonėms ir juos būtina tęsti;

– Jei galvojate, kad padorumas, sąžiningumas, pagarba žmogui ir jo saugumas yra vertybės, kurias norite matyti Lietuvos politikoje ir teisėsaugoje;

Šį ketvirtadienį 12 val prisijunkite prie mūsų Katedros aikštėje Vilniuje. Pabūkime kartu, jei norime padorios ir sąžiningos politikos Lietuvoje ir pokyčių, kurie daro saugesniais mus visus.

Tuos, kurie negali atvykti į Vilnių, kviečiame prisijungti prie mūsų akcijos ketvirtadienio vidurdienį visoje Lietuvoje dviems minutėms įjungiant tarnybinių automobilių garso signalus.

S. Skvernelis ragina atsisakyti planuojamų akcijų

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, sužinojęs apie ketvirtadienį planuojamas pareigūnų ir visuomenės akcijas, ragina jų atsisakyti, rašoma Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pranešime spaudai.

„Aš labai dėkingas už tą įvairiomis formomis išreikštą didžiulį palaikymą – tiek iš pareigūnų bendruomenės, tiek iš visuomenės pusės. Tuo pačiu prašau atsisakyti planuojamų akcijų, nes tam tikrai nėra jokios būtinybės“, – sako S. Skvernelis.

Ministro žodžiais, „ geriausias pareigūnų palaikymas Vidaus reikalų ministerijos įgyvendinamoms reformoms bei inicijuotiems pokyčiams – doras, sąžiningas, preciziškas tarnybinių pareigų atlikimas, į ką visus be išimties pareigūnus jis ir ragina susikoncentruoti“.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA