Planuose – didelės sankryžos platinimo darbai | Kas vyksta Kaune

Planuose – didelės sankryžos platinimo darbai

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Eismo saugumo komisija pritarė vienos iš didžiausių Kauno sankryžų pertvarkoms. Planuojama įrengti papildomą eismo juostą, kuri padidins sankryžos pralaidumą ir sumažins spūstis.

[galerija kiek=””]

Tvirtovės alėjos ir Savanorių prospekto sankryžą, dar vadinamą Aklųjų sankryžą, pritarta platinti tam, kad būtų sumažinti kamščiai. Eismo saugumo komisijos narių teigimu, šioje vietoje rytinio piko metu būna didžiausi mieste kamščiai.

Tvirtovės alėjoje žalios vejos sąskaita bus padaryta papildoma juosta, kuri leis sukti į kairę ir važiuoti link „Hyper Maximos“. Kitomis juostomis vairuotojai galės judėti tiesiai, į Taikos prospektą, o pirmąją sukti į dešinę ir toliau tęsti kelionę Savanorių prospektu.

Šiuo metu Tvirtovės alėjoje yra trys juostos, tačiau po rekonstrukcijos atsirastų keturios. Priklausomai nuo automobilių srauto, iš pradžių į kairę bus galima sukti tik iš naujosios juostos, tačiau neatmetama leisti sukti į kairę ir iš trečiosios.

Skaičiuojama, jog įrengus Tvirtovės alėjoje, ties Savanorių pr. sankryžos ketvirtąją juostą gerokai padidėtų automobilių pralaidumas ir sumažėtų spūstys. Tiesa, nors Eismo saugumo komisija ir pritarė pertvarkoms, kada prasidės darbai, lieka neaišku. Platinant Tvirtovės alėją teks perkelti troleibusų ašis, o tam reikia didesnių lėšų, kurių miestas kol kas neturi. Todėl kol kas bus rengiamas projektas ir ieškoma finansavimo, o kauniečiams dar teks kurį laiką stovėti kamštyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA