„Aro“ vadovas: rinktinė yra pasiruošusi antiteroristinėms operacijoms | Kas vyksta Kaune

„Aro“ vadovas: rinktinė yra pasiruošusi antiteroristinėms operacijoms

BNS 2015/11/23 19:58
DELFI nuotr.

Policijos specialiųjų operacijų rinktinės „Aras“ vadovas Viktoras Grabauskas tvirtina, kad rinktinė yra pasirengusi vykdyti antiteroristines operacijas, tačiau pripažįsta, kad papildomas finansavimas jai yra būtinas.

„Galiu tikrai pasakyti, kad rinktinė „Aras“ šiuo metu yra pasirengusi vykdyti antiteroristines operacijas ir tikrai galiu garantuoti, kad jas įvykdys. Tačiau pačios operacijos sėkmė dažnai priklauso ne tik nuo pareigūnų pasirengimo, jų profesionalumo lygio, bet ir nuo priemonių, kurias pareigūnai turi šioms funkcijoms užtikrinti. Tai ir ekipuotė, ir ginkluotė, ir įranga įvairi“, – LNK Žinių tarnybai sakė V.Grabauskas.

„Reikėtų įsigyti ir specialų transportą, specialias šturmo platformas, taip pat moderniausią įrangą, optiką snaiperiams“, – pridūrė V.Grabauskas.

Socialiniuose tinkluose išplitus raginimams paaukoti pinigų Policijos antiteroristinių operacijų rinktinei „Aras“, gyventojai per kelias dienas į rinktinės sąskaitą pervedė 6 tūkst. eurų. Anot V.Grabausko, svarstoma galimybė už šias lėšas nupirkti ekipuotės, kuria būtų galima aprūpinti kuo didesnį rinktinės pareigūnų skaičių.

„Galbūt galima bus nupirkti individualių dalykų ekipuotei laikyti ir per specialias operacijas gabenti (…) Kaip seniau buvo kalbėta, specialius batus mūsų šturmuotojams. Tokia idėja yra, kad kuo daugiau pareigūnų pajustų tą žmonių paramą“, – sakė V.Grabauskas.

Akcija, skirta paremti „Arui“, socialiniame tinkle „Facebook“ inicijuota praėjusią savaitę, kai V.Grabauskas pareiškė, kad „Aras“ teturi 25 liemenes, kurioms dar galioja garantija ir kurias galima dėvėti. Iniciatyvos sumanytojų teigimu, jos tikslas – ne surinkti kuo daugiau pinigų, o atkreipti visuomenės dėmesį.

Reaguodamas į teroro išpuolius Prancūzijoje, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas prašo kitų metų biudžete numatyti papildomus 2 mln. eurų Valstybės saugumo departamentui (VSD) bei apie 0,8 mln. eurų Lietuvos policijos rinktinei „Aras“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA