Prognozė: šiemet šventiniams pirkiniams pirkėjai skirs daugiau | Kas vyksta Kaune

Prognozė: šiemet šventiniams pirkiniams pirkėjai skirs daugiau

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Vieno prekybos tinklo specialistai prognozuoja, kad šiemet šventinių prekių pardavimai turėtų augti 4-5 proc. Nors tai bus pirmos Kalėdos su euru, ir žmonės atidžiai vertins kainas, pirkėjų nuotaikos yra optimistinės, tad tikėtina, kad nuo šių metų vidurio nuosekliai augantis vartojimas per šventes dar labiau išaugs.

Dauguma žmonių lieka ištikimi įpročiams ir savo pirkinių krepšelį kalėdiniu laikotarpiu papildys tradicinėmis namų bei stalo puošybos prekėmis – jos bus paklausiausios. Vis dėlto, žmonės atkreipia dėmesį ir į naujas puošybos tendencijas. Dažnas žmogus įdomesnius dekoro elementus derins su tradiciniais, todėl prekybininkams svarbu pristatyti ir naujausias tendencijas.

„Artėjant didžiosioms metų šventėms pirmiausia suintensyvėja įvairių namų dekoro bei puošybos prekių pardavimai. Pastebime, kad pirkėjai ne tik išlieka ištikimi įpročiui namus ir vaišių stalą puošti klasikinėmis dekoracijomis – žvakėmis, vainikais ar žaisliukais, bet ir domisi naujausiomis tendencijomis. Ypač daug dėmesio skiriama šių prekių kokybei, mat įsigytos puošmenos neretai naudojamos kelerius metus iš eilės“, – sakė „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Tarp populiariausių dekoracijų ir puošmenų namams tradiciškai pirmauja įvairios žvakės ir žvakidės, šventinės servetėlės, eglutės papuošalai ir stovai, taip pat šilti pledai. Pernai šių prekių kategorijų pardavimai „Maxima“ parduotuvėse augo 30-70 proc. Vidutiniškai kalėdinėms puošmenoms pirkėjai skyrė apie 65 eurus.

Pasak Ž. Valkerio, pirkėjai vis daugiau laiko ir lėšų skiria dovanų paieškai. Lietuviai ieško praktiškų sprendimų ir dažniausiai dovanoja smulkią buitinę techniką – barzdaskutes, elektrinius dantų šepetėlius, smulkią virtuvės įrangą. Ne mažiau populiarūs ir patalynės komplektai, knygos, taip pat vaikiški žaislai. Kalėdinėms dovanoms pirkėjai vidutiniškai išleidžia apie 70 eurų.

„Tai pirmosios Kalėdos, kurias pasitinkame su nauja valiuta, todėl natūralu, jog šventinio apsipirkimo metu pirkėjai atidžiai analizuos ir vertins prekių kainas. Užsakydami prekes, užtikrinome, kad jos bus patrauklios ir šiemet. Vis tik manome, kad šios šventės bus dosnesnės ir šventiniams pirkiniams šiemet pirkėjai skirs daugiau “, – sakė Ž. Valkeris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA