Kaune gyvenantis marokietis: nekeisčiau šio miesto į kitą – jis nuostabus | Kas vyksta Kaune

Kaune gyvenantis marokietis: nekeisčiau šio miesto į kitą – jis nuostabus

Kaunas.lt nuotr.

Trečius metus Kaune gyvenantis ir tarptautinę politiką Vytauto Didžiojo universitete studijuojantis marokietis Mohamedas Zakaria Belmehdi tikina Kauno neiškeisiantis į jokį kitą miestą.

„Po studijų žadu čia likti – įsidarbinsiu universitete arba imsiuosi verslo, atidarysiu viduržemio regiono patiekalų restoraną“, – apie savo planus pasakojo užsienietis, Tarptautinės studentų dienos proga kartu su kitais trimis studentais laikinai pakeitę Kauno merą ir jo pavaduotojus.

Kodėl pasirinkote studijas Kaune?

Aš atvykau į Kauną, nes mane patraukė universiteto siūloma programa, studentiškas gyvenimas svetur ir šios šalies kultūra.

Koks buvo pirmas įspūdis?

Mane žavi šio miesto modernistinė architektūra. Kai aš pamačiau Kauną ne tik iš paveikslėlių ar vaizdo įrašų, bet ir realiai – įspūdis buvo tikrai labai geras. Aš myliu Kauną.

Kokie pagrindiniai skirtumai nuo tavo gimtosios šalies?

Labai daug skirtumų. Išskirčiau kultūros skirtumus, tikriausiai kaip ir dauguma šalių. Kaunas yra modernus, daug švaresnis ir gražesnis. Čia daug daugiau vietų, kur galima nueiti, ką pamatyti.

Kurios Kauno vietos jums mieliausios?

Man patinka Laisvės alėja. Čia yra labai daug kavinių, kur galima nueiti su draugais. Atvykusiems iš svetur draugams norėčiau parodyti savo universitetą, Karo muziejų. Tada nuvesčiau į zoologijos sodą. Istorinė prezidentūra man labai artima ir, žinoma, senamiestis.

Ką palinkėtumėte kauniečiams?

Rūpinkitės savo miestu. Jis tikrai labai mielas. Neiškeiskite šio miesto į kitą, nes jis nuostabus. Dirbkite dėl šios šalies gerovės. Tai mano palinkėjimas ne tik kauniečiams, bet visiems žmonėms, kurie gyvena Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA