Iš zoologijos sodo į laisvę paleisti didingi paukščiai | Kas vyksta Kaune

Iš zoologijos sodo į laisvę paleisti didingi paukščiai

Asociatyvi / zoosodas.lt

Kelmės rajone iš adaptacinio voljero į laisvę buvo išleisti 4 Lietuvos zoologijos sode išauginti šių metų didžiųjų apuokų jaunikliai.

Visi gimę 2015 m. gegužės mėnesį (24-29 dienomis), dviejų vadų, vienoje 1 jauniklis, kitoje – 3. Apuokiukus augino jų tėvai, jaunikliai neprisirišę prie žmogaus, vengia žmonių prisiartinimo. Zoologijos sode jų voljeras yra nematomas lankytojams, kad paukščiai kuo mažiau matytų žmones iš arti, išskyrus prižiūrėtojus.

Didžiojo apuoko jaunikliai į adaptacinį voljerą išvežti prieš du mėnesius, rugsėjį.

Šiame pamiškėje įrengtame voljere apuokiukai „mokėsi“ pažinti gamtoje sutinkamą maistą: usūrinius šunis, kormoranus, zuikius, ežius ir kitus smulkius žinduolius, jį ragauti ir lesti. Adaptacijos laikotarpiu paukščiai nebuvo šeriami kasdieną, turėjo „bado“ dienų. Taip buvo pratinami prie gamtoje gresiančių iššūkių. Juk ne kasdieną plėšrūnams pavyksta prikimšti skrandį, būna ir nesėkmingų medžioklės dienų.

Apuokai paleisti negaudant ir nebaidant, kad nepatirtų papildomo streso, praskleidus vieną iš tampraus medžiaginio tinklo voljero sienų. Paukščiai turėjo pasirinkimą kada išskristi. Du paspruko iš karto, du liko viduje, tačiau kitą rytą adaptaciniame voljere neliko nė vieno apuoko.

Tikėkimės, kad šie didingi ir nepaprastai gražūs plėšrūnai papildys sparčiai nykstančias ir retas didžiausių krašte gyvenančių pelėdų gretas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA