Kaune nušautas vyras galėjo duoti svarbių parodymų H.Daktaro byloje | Kas vyksta Kaune

Kaune nušautas vyras galėjo duoti svarbių parodymų H.Daktaro byloje

delfi.lt 2015/11/20 17:04
Archyvo nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kaune nušautas žmogus – praeityje su Daktarų gauja sietas Virginijus Silvestravičius. Teigiama, kad pastaruoju metu statybų verslą plėtojęs kaunietis bendradarbiavo su policija, o jo parodymai padėjo nuteisti ir patį Henriką Daktarą.

Policija pranešė, kad ketvirtadienį, 16.32 val. medikai pranešė, kad Muziejaus g., Kaune, rastas nužudyto vyro kūnas. Į įvykio vietą policijos pareigūnai atvyko kartu su medicinos ekspertu, kuris, pirminiais duomenimis, patvirtino, kad vyro mirtis smurtinė, kūne matomos šautinės žaizdos.

Netrukus policijos pareigūnai sulaikė neblaivų įtariamąjį A. T., gim. 1961 m., kuris, galimai, buitinio konflikto metu iš turėto savigynai išduoto pistoleto, nužudė V. Silvestravičių (gim. 1969 m.).

Penktadienį įtariamasis į teismą. Prokuroras prašė jį suimti, tačiau baigiantis darbo dienai teismas paskelbė, kad pagrindo suėmimui nėra. Vyrui paskirta kita kardomoji priemonė – namų areštas ir dokumentų paėmimas. Policijos pareigūnai bet kada gal užsukti ir patikrinti, ar įtariamasis laikosi paskirto namų arešto. Pažeidus šią kardomąją priemonę, prokuroras gali prašyti griežtesnės – suėmimo.

Pirminiais duomenimis, V. Silvestravičius buvo pasamdęs A. T. statybos darbams. Dėl minėtųjų darbų kilo konfliktas, kurio metu darbininkas nušovė darbdavį. Įtariamasis sulaikytas, uždarytas į areštinę. Šaunamieji ginklai – pistoletai „ČZ 92“ ir PM – surasti ir paimti.

Sutapimas, tačiau ketvirtadienio vakarą su nušautu verslininku turėjo susitikti žurnalistas Dailius Dargis, parašęs ne vieną knygą apie nusikalstamą pasaulį.

„Pakankamai nemažai su Virginijumi bendravome. Jis buvo priskiriamas vyresnės kartos Daktarų grupuotei, tačiau apie 2003 metus nuo jos atsiskyrė“, – teigė D. Dargis.

Žurnalistas teigė, kad nužudytasis bendradarbiavo su policija ir tai padėjo likviduoti Daktarų gaują.

„Taip, jis buvo vienas bendradarbiaujančių – tai buvo vieša paslaptis. Pastaruoju metu jis buvo pasiturintis verslininkas Kaune. Kiek žinau, su NT ir statybų verslu labai neblogai sekėsi“, – DELFI teigė D. Dargius.

Teigiama, kad nužudymu įtariamas A. T. garsėjo ūmiu būdu, o su V. Silvestravičiumi sukonfliktavo dėl statybos reikalų.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA