Paskelbė akciją ir prašo žmonių pagalbos: susimetam „Arui” ant liemenės | Kas vyksta Kaune

Paskelbė akciją ir prašo žmonių pagalbos: susimetam „Arui” ant liemenės

BNS 2015/11/20 14:39

Žiniasklaidoje paskelbus informaciją apie tai, kad Lietuvos saugumo institucijoms stinga technikos ir saugumo priemonių, socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbta akcija, kuria raginama paremti Lietuvos antiteroristinių operacijų rinktinę „Aras“.

Kaip BNS sakė šios idėjos sumanytoja Vytautė Seinauskaitė, svarbiausias tikslas yra ne surinkti pinigus, bet atkreipti visuomenės dėmesį.

„Tai, kad rinktinė „Aras“ neturi liemenių, jos nekokybiškos, pasibaigęs jų galiojimo laikas – tai ne tik Lietuvos politikų reikalas, bet ir piliečių reikalas. Nes aš kaip pilietė, žinodama tokią informaciją, nesijaučiu saugiai“, – kalbėjo V.Seinauskaitė.

Jos sukurtame pranešime apie renginį siūloma padėti „Arui“ įsigyti liemenę – kviečiama aukoti antiteroristinių operacijų rinktinei ir nurodyta jos banko sąskaita.

„Aro“ vadas Viktoras Grabauskas BNS sakė negirdėjęs apie tokią akciją, todėl komentuoti jos tikslų negalįs.

„Kol kas nieko nežinoma, tik žinau, kad buvo paskambinę ir paklausė, ar galima gauti mūsų sąskaitą“, – sakė V.Grabauskas.

Jis pridūrė, kad visuomenė gali rinktinę paremti pervesdami du procentus nuo pajamų mokesčio – tokia parama „Arui“, pasak rinktinės vado, labai padeda.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis sakė, kad tokia akcija labai svarbi simboliškai – kaip paramos išraiška policijai.

„Džiugina, kad žmonės yra pilietiški ir kyla mintys palaikyti policiją bent jau morališkai. (…) Labiausiai džiugina, kad žmonėms nėra tas pats, žmonės bando kažkokiais būdais imasi veiksmų už valstybę, už policiją, už jos pajėgas“, – kalbėjo jis.

Pasak R.Matonio, gavęs paramą „Aras“ turės kreiptis į specialią Policijos departamento komisiją, kuri spręs, ar tokią paramą galima priimti. Ši komisija vertina, ar priimant paramą nebūtų pažeidžiami viešieji ir privatūs interesai, ar pinigus skiriantys žmonės nėra kaip nors susiję su vykdomais tyrimais ir funkcijomis.

Jeigu bus nuspręsta, kad pinigus priimti galima, jie galės būti panaudoti „Aro“ reikmėms.

V.Grabauskas ketvirtadienį LRT laidai „Dėmesio centre“ sakė, kad „Aras“ turi tik 25 liemenes, kurioms dar galioja garantija ir kurias galima dėvėti.

Reaguodamas į teroro išpuolius Prancūzijoje, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) prašo šiuo metu svarstomame kitų metų biudžete numatyti papildomus 2 mln. eurų Valstybės saugumo departamentui (VSD) bei apie 0,8 mln. eurų Lietuvos policijos specialiųjų operacijų rinktinei „Aras“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA