Uždaromas vienas seniausių knygynų Kauno centre | Kas vyksta Kaune

Uždaromas vienas seniausių knygynų Kauno centre

R. Tenio nuotr.

Vienas seniausių iš žinomiausių knygynų Laisvės alėjoje, šalia Soboro įsikūręs „Pegasas” nuo lapkričio 20 d. yra uždaromas ir palieka patalpas.

[galerija kiek=””]

Laisvės alėjos 29-ajame name knygynas pirmą kartą įsikūrė dar tarpukariu. Jis buvo išskirtinis ne tik savo istorija – baldai, siekiant šį knygyną padaryti jaukesnį, buvo užsakyti specialiai iš Vokietijos.

Tačiau dėl pasibaigusios nuomos sutarties verslui priklausantis „Pegaso“ knygynas šią savaitę yra priverstas išsikelti. Kaip teigė „Pegaso“ viešųjų ryšių vadovė Agnė Dvarionienė, tai buvo abipusis susitarimas.

„Tiesiog pasibaigė nuomos sutartis, – pabrėžė ji – taip pat, ir tų pačių knygynų centre yra ne vienas – du knygynai yra Laisvės alėjoje, dar daugiau jų įsikūrę prekybos centruose.“

Tiesa, ši verslui patogi vieta ilgai tuščia likti neturėtų. Už buvusio „Pegaso” knygyno patalpų išnuomojimą atsakingas Andrius Barauskas užsiminė, jog besidominčių šiomis patalpomis yra ne vienas, tačiau jokių tikslių detalių neatskleidė. Visgi, A. Barauskas paminėjo, jog savininkas yra net pasiruošęs net sumažinti nuomos kainą, jei naujieji nuomininkai pasižadės palikti senuosius arba prie jų pritaikyti naujuosius baldus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA