Kaunas liūdi – zoologijos sodas neteko žirafos | Kas vyksta Kaune

Kaunas liūdi – zoologijos sodas neteko žirafos

R. Tenio nuotr.

Liūdna žinia pasiekė iš Kauno zoologijos sodo – nugaišo ilgametis gyvūnas. Žirafos patinas Gudrutis neįveikė sunkios ligos.

Gudrutis gimė 2004 m. rugsėjo 11 d. Lodzės zoologijos sode, Lenkijoje. Į Lietuvą jis atvyko 2006 metais. Šiandien pranešta, jog 11-os metų Gudrutis sunkios ligos neįveikė, jo gyvybė užgeso vakar apie 22 val. Toks vardas šiam žirafos patinui parinktas neatsitiktinai, dėl neįprasto gyvūno sumanumo. Jis viską įdėmiai stebėdavo, kas vyksta aplink ir dažnai apgudraudavo net jį prižiūrinčius zoologijos sodo darbuotojus.

Prieš metus Gudrutis liko vienas, mat jį paliko draugas Solo, ši žirafa mėnesį negalavo, kol vieną rytą prižiūrėtojai rado nugaišusį.

Tam kad Gudrutis neliktų vienas, nes specialistų teigimu, žirafos po vieną nelaisvėje neišgyvena, jam buvo ieškota draugų. Liepos mėnesį Kauno zoologijos sodą pasiekė Rotšildo žirafos patinas. Iš Čekijos atvežtas patinas tuomet buvo labai jaunas, vos dviejų metų. Panašu, jog šiam gyvūnui teks ieškoti naujojo draugo tam, kad nebūtų liūdna ir galėtų ilgiau gyventi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA