R. Meilutytei skirtą aukso medalį rusai sakosi pametę | Kas vyksta Kaune

R. Meilutytei skirtą aukso medalį rusai sakosi pametę

delfi.lt 2015/11/18 13:15
R. Tenio nuotr.

Rusijos sportą krečiant dopingo skandalui paaiškėjo, kad dingo dėl draudžiamų preparatų vartojimo diskvalifikuotos plaukikės Julijos Jefimovos nešvariai iškovotas aukso medalis.



Julija Jefimova 2013 metų Europos čempionate 25 metrų baseine Danijoje tapo 50 metrų plaukimo krūtine čempione, bet vėliau dėl dopingo vartojimo buvo diskvalifikuota ir aukso medalį turėjo grąžinti.

Šis aukščiausias varžybų apdovanojimas privalėjo būti perduotas pajėgiausiai Lietuvos plaukikei Rūtai Meilutytei, kuri tąkart Herninge finišavo antra. Mūsiškė sidabro medalį jau seniai perdavė Europos plaukimo lygos (LEN) atstovams.

Tačiau aukso R. Meilutytė laukia net dvejus metus, o dabar dar paaiškėjo, kad Rusijos plaukimo federacija, neva, medalį pametė.

„Mes ir su Rusijos plaukimo federacijos prezidentu, ir su LEN vadovais buvome susėdę ir kalbėjomės. Vladimiras Salnikovas sakė, kad J. Jefimova medalį grąžino federacijai, o ji jo tiesiog neranda. Čia jų kaltė, ne pačios J. Jefimovos. Bet jie nuoširdžiai kalba – juk būna visko“, – DELFI sakė Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis.

Koks dabar bus sprendimas ir R. Meilutytės aukso medalio likimas?

„Problema dar yra dėl to, kad danai tuos medalius gamino vienetinius – konkrečiai kiekvienai rungčiai ir atliekamų nėra. Todėl priimant sprendimą dalyvavo net keturios šalys: danai, rusai, mes ir Europos plaukimo federacija. Rusai yra pasiryžę sumokėti už naujo medalio gamybą, o danai – užtikrinti jo gaminimo kokybę“, – DELFI tikino E. Vaitkaitis. – Tas pokalbis buvo rugsėjo mėnesį.“

Tikimąsi, kad R. Meilutytei medalis turėtų būti įteiktas gruodžio 2-6 d. per Europos plaukimo 25 metrų baseine čempionatą Izraelyje.

daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA