Reorganizacija Kauno sporto mokyklose sutaupys apie 200 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Reorganizacija Kauno sporto mokyklose sutaupys apie 200 tūkst. eurų

R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybės valdomos sporto mokyklos nuo kitų metų pradžios pradės dirbti efektyviau ir taupiau. Po reorganizacijos administracines pareigas einančių darbuotojų skaičius mokyklose sumažės 26 proc. Permainos nepalies trenerių – jų skaičius sporto mokyklose išliks toks pat. Specialistų skaičiavimais, tai Kaunui leis sutaupyti apie 200 tūkst. eurų per metus.

„Pradėję reorganizaciją savivaldybės administracijoje, judame toliau. Per eilę metų Kaune buvo išsipūtusi ir pertekliniais etatais aplipusi ne tik pat savivaldybė, bet ir jai priklausančios įstaigos. Sumažinus administracines pareigas einančių darbuotojų skaičių, sporto mokyklų veikla tikrai nenukentės. Priešingai – jos dirbs efektyviau ir taupiau“, – akcentavo Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Reorganizacija vyks Kauno irklavimo mokykloje, buriavimo mokykloje „Bangpūtys“, sporto mokykloje „Gaja“, „Jaunalietuvių“ sporto mokykloje, Kauno plaukimo mokykloje ir Kauno centro sporto mokykloje. Šiuo metu šiose sporto mokyklose dirba 206 administracines pareigas einantys darbuotojai. Po reorganizacijos jų liks 152.

„Tai yra pirmasis reorganizacijos etapas, kurį baigsime iki kitų metų kovo mėnesio pradžios. Į kitą etapą bus įtrauktos ir likusios Kauno miesto savivaldybės valdomos sporto mokyklose“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA