Lietuviai už dujas moka mažiausiai regione | Kas vyksta Kaune

Lietuviai už dujas moka mažiausiai regione

BNS 2015/11/18 10:28
Kaunoenergija.lt nuotr.

Lietuvos buitiniai vartotojai ir įmonės už dujas moka mažiausiai regione, skelbia Europos Komisija (EK).

Naujausioje EK parengtoje dujų rinkos ataskaitoje teigiama, kad antrąjį šių metų ketvirtį buitiniams vartotojams Lietuvoje dujos kainavo vidutiniškai 4,5 cento už kilovatvalandę (kWh), o nebuitiniams vartotojams – 2,84 cento.

„Pagaliau pavyko pasiekti, kad Lietuvoje dujų kaina būtų konkurencinga. Objektyvūs Europos Komisijos duomenys rodo, kad Lietuvoje dujų vartotojai moka ne tik mažiausią kainą regione, bet ir vieną mažiausių kainų Europoje“, – pranešime spaudai teigė energetikos ministras Rokas Masiulis.

EK duomenimis, rusiškų dujų importo kaina Lietuvoje antrąjį ketvirtį siekė 29,74 euro už megavatvalandę (MWh) ir buvo didžiausia Europos Sąjungoje. Tačiau Energetikos ministerijos teigimu, ši kaina pateikta, neįvertinus maždaug 20 proc. nuolaidos, kurią Lietuva pernai pavasarį gavo iš Rusijos „Gazprom“.

Latvijoje ir Estijoje dujų importo kaina siekė atitinkamai 24,56 euro ir 26,54 euro už MWh.

„Gazprom“ 2014-ųjų gegužės pradžioje 21 proc. sumažino kainą tuometinėms „Lietuvos dujoms“ už dujas, tiektas nuo 2013-ųjų pradžios iki 2015-ųjų pabaigos.

Latvijoje dujų kaina buitiniams ir nebuitiniams vartotojams antrąjį ketvirtį siekė atitinkamai 4,84 ir 3,36 cento, Estijoje – atitinkamai 4,72 ir 3,46 cento už kWh.

Visoj ES buitiniai vartotojai už dujas mokėjo vidutiniškai 7,05, nebuitiniai vartotojai – 3,05 cento.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA