Naujieji Kauno zoologijos sodo liūtai pasirodė lankytojams | Kas vyksta Kaune

Naujieji Kauno zoologijos sodo liūtai pasirodė lankytojams

Grynas.lt 2015/11/18 18:43

Į Lietuvos zoologijos sodą penktadienį atgabenti liūtai pagaliau pasirodė lankytojams. Iš Olandijos į Kauną atvežti liūtų patinai išėjo ir į atviresnį voljerą, kur juos nufotografavo zoologijos sodo darbuotojai.

Kaip teigia zoologijos sodo darbuotojai, gyvūnai palengva pratinasi prie naujų namų.

GRYNAS.lt jau rašė, kad liūtų atvykimui buvo kruopščiai pasiruošta – pastatytas naujos patalpos jų buvimui viduje, taip pat atnaujintos ir išorinis voljeras.

„Senoji liūtė Molė turi šildomą patalpą, Vienam liūtui reikia mažiausiai 12 kvadratinių metrų ploto. Naujiems liūtukams pastatytas naujas erdvus namas, kuriame yra šildomos grindys, tikrai stiprios konstrukcijos, nes liūtai yra galingi gyvūnai jie augs, dar stiprės. Jei liūto svoris 250 kg, stumiamoji jėga prilygsta vienas tonai. Viskas turi būti apgalvota, kad saugūs jaustųsi tiek liūtai, tiek darbuotojai. Gyvūnai labai gražūs, stambūs, sveiki ir gyvybingi. Mes labai džiaugiamės, kad pas mus atvyko net ne vienas žvėrių karalius ir juokaujame, kad dabar zoologijos sode bus tvarka,“ – juokavo zoologijos sodo darbuotoja Angelė Griebliauskienė.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA