Brakonieriai nepasimokė iš pirmo karto | Kas vyksta Kaune

Brakonieriai nepasimokė iš pirmo karto

www.am.lt nuotr.

Ankstų antradienio rytą pareigūnai surengė pasalą Kauno marių pakrantėje ties Dabintos sala. Apie 04:00 val. buvo pastebėta irklinė valtis ir joje esantys du piliečiai, o trečiasis pilietis, liko krante ir vis žvalgės aplink, pasišviesdamas žibintuvėliu – sergėjo brakonieriaujančius draugus.

[galerija kiek=””]

„Žvejai“ ir jų „sargas“ net neįtarė, kad juos stebi Kauno regiono aplinkos pasaugos departamento pareigūnai, todėl ramiai, darbavosi. Nors vyrai darbavosi sparčiai, bet vis dėl to užtruko kol ištraukė visus tinklus ir tik po geros valandos su laimikiu parplaukė į krantą, kur jų laukė „apsaugininkas“. Čia visi trys „žvejybos dalyviai“ ir buvo sulaikyti su visais įkalčiais. Kaip paaiškėjo visi trys „žvejybos dalyviai“ jau gerai žinomi Kauno regiono aplinkosaugininkams – du iš jų V.V., ir M.K., gyvenantys Anglininkų k., Kaišiadorių r., dar šiemet bausti už tą pačią veiklą – žvejybą draudžiamais tinkliniais įrankiais. Už tokią pat veiklą 2013 m. baustas ir trečiasis „žvejybos dalyvis“ E.J., gyvenantis Kaišiadoryse.

Nenuostabu, kad brakonieriai taip ilgai užtruko traukdami tinklus su laimikiu, visgi „žvejybą“ vykdė naudodami 8 tinklus, kurių bendras ilgis sudaro apie 920 metrų. Su tokia „amunicija“ ir žuvų sugavo nemenkai: 51 karšį, 3 linus, 1 vėgėlę, 2 sterkus, 1salatį, 1 amūrą, 8 lydekas, 35 kg kuojų ir 78 kg karosų.

Už visas sugautas žuvis pažeidėjams teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia net 4600 Eur, taip pat už žvejybą draudžiamais žvejybos įrankiais teks susimokėti baudas, kurios siekia iki 289 Eur. Be piniginių „premijų“ dar teks atsisveikinti su valtimi ir visais 8 tinklais.

Gaila, tačiau šie piliečiai iš ankstesnių klaidų nepasimokė, dėl to teks dar kartą kartoti šią neišmoktą pamoką…

Kviečiame piliečius ir toliau būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA