Į Nemuną vyro gelbėti šokęs patrulis sako atliekąs tai, kas priklauso | Kas vyksta Kaune

Į Nemuną vyro gelbėti šokęs patrulis sako atliekąs tai, kas priklauso

Archyvo nuotr.

Lapkričio 17 d. apie 21.00 val. buvo gautas moters (gimusios 1960 m.) pranešimas, kad sūnus (gimęs 1984 m.) išėjo žudytis. Kauno apskr. VPK PR Mobilaus būrio vyr. patruliams Andriui Maciulevičiui ir Robertui Brundzai nedelsiant nuvykus į Kampiškių gatvę, juos pasitiko vyriškio mama, kuri paaiškino, kad prieš 2 valandas sūnus išėjo iš namų ir nurodė, jog eina prie Nemuno, nebenori gyventi ir negrįš.

Moteriai apibūdinus, kaip apsirengęs iš namų išėjo jos sūnus, Kauno apskr. VPK PR pareigūnai apvažiavo aplinkines gatves ir kiemus, o netrukus Smetonos alėjoje pastebėjo ir apibūdinimą atitinkantį vyrą, kuris brido gilyn į upę. Nors pareigūnai, bėgdami nuo automobilio link vyriškio prašė išlipti į krantą, pastarasis ėjo tolyn ir paniro. Pareigūnams pribėgus prie vandens, maždaug 80 metrų tolyje, matėsi paniręs ir plūduriuojantis vyriškis. Kauno apskr. VPK PR Mobilaus būrio vyr. patrulis Andrius Maciulevičius, nusimetęs tarnybinę liemenę bei striukę, nedelsdamas šoko į Nemuną, nuplaukė prie vyriškio ir jį pastvėręs parplukdė į krantą. Buvo iškviesti greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, kurie vyriškį išsivežė į gydymo įstaigą.

Tris kartus skatintas antrus metus Kauno apskr. VPK dirbantis pareigūnas Andrius savo drąsaus poelgio nesureikšmina ir išlieka santūrus. Paklaustas, ką pagalvojo tą minutę, kai nusprendė šokti į ledinį vandenį, jis prisimena vertybes, kuriomis kasdien vadovaujasi policijos pareigūnai: „O ką čia galvoti? Nėra laiko pamąstymams. Tu tiesiog atlieki savo pareigą, darai taip, kaip turi būti. Juk ne veltui mus lydi šūkis „Ginti.Saugoti.Padėti““.
Gražių žodžių pareigūnui negaili ir jo viršininkas. „Dirbant kartu ne kartą teko įsitikinti pareigūno Andriaus drąsa. Tai ryžtingas ir profesionalus pareigūnas“, – apie kolegą šiltai atsiliepia Kauno apskr. VPK PR vadas Gintaras Gatulis.

Tačiau tas vakaras šiai pareigūnų porai, kaip paaiškėjo, šiuo įvykiu dar nesibaigė. Apie 23.30 val. pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Kaune, Karaliaus Mindaugo prospekte esančiame prekybos centre apsaugos darbuotojams reikalinga pagalba. Prekybos centre esančioje boulingo salėje trys girti vyriškiai pažeidinėjo viešąją tvarką, todėl buvo išprašyti iš prekybos centro. Vyrai necenzūriniais žodžiais keikė apsaugos darbuotojus, vis bandė patekti atgal į prekybos centrą. Vienas iš jų susižalojo, todėl buvo pristatytas į gydymo įstaigą. Atvykus policijos pareigūnams vyrai toliau visus keikė necenzūriniais žodžiais, nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų. Sulaikomi pareigūnų jie pradėjo priešintis, bandė smogti pareigūnams. Sulaikyti du vyrai (gimę 1969 m. ir 1975 m.) buvo pristatyti į Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Viso praėjusią parą Kauno apskr. VPK PR pareigūnai vyko į 119 iškvietimų (nusikaltimai, eismo įvykiai, smurtas artimoje aplinkoje, triukšmas bei kiti) ir, sekdami karštais pėdsakais, sulaikė 3 asmenis.

Kiekvieną dieną ateidami į darbą Kauno apskr. VPK PR pareigūnai nežino nei kaip ji prasidės, nei kaip ji pasibaigs. Tačiau jie viliasi, kad ne tik prisidės prie nusikalstamų veikų užkardymo, bet ir padės tiems, kuriems prireiks jų pagalbos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA