Paaiškino, kodėl neperspėjus kaukė sirenos | Kas vyksta Kaune

Paaiškino, kodėl neperspėjus kaukė sirenos

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauniečiai vėl mieste girdėjo perspėjimo sirenas, nors iš anksto jokios informacijos skelbta nebuvo. Sirenos girdėjosi tuose pačiuose rajonuose, kaip ir praėjusią savaitę. Paaiškinta, jog vyksta sistemos modernizavimas, todėl vietomis sirenos buvo išbandytos.

„2015 m. rugsėjo-lapkričio mėn. Kauno mieste buvo vykdomi gyventojų perspėjimo sirenomis modernizavimo darbai t. y. bendrovėse ir įstaigose, kuriuose įrengtos sirenos, buvo montuojami elektros sirenų galiniai įrenginiai RVI-6, kurių pagalba sirenos bus valdomos centralizuotai radijo bangomis.

Š. m. lapkričio 17 d. (antradienį), o taip pat kitą savaitę bus vykdomas šių įrenginių priėmimas, jų įjungimas (iki 3-5 sek. trukmės) ir sirenų veikimo išbandymas. Viso šiame etape bus modernizuotos 28 elektros sirenos“, – portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo Civilinės saugos skyriaus vedėjas Gediminas Jankus.

Primename, jog praėjusią savaitę gyventojai sirenas girdėjo Kalniečių, Eigulių ir Žaliakalnio mikrorajone. Šiandien apie 11 valandą girdėjo ir Dainavos rajono gyventojai. O visos šalies sistemos bandymai atlikti spalio pabaigoje.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA