Prisikėlimo bazilika nusidažė mėlynai | Kas vyksta Kaune

Prisikėlimo bazilika nusidažė mėlynai

Šeštadienį, minint Pasaulinę diabeto dieną, Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilika nušvito mėlyna šviesa. Šia diena norima atkreipti dėmesį į problemas, susijusias su cukriniu diabetu, pabrėžti jo prevencijos svarbą.

„Diabetas yra lėtinė, sunki ir brangiai kainuojanti liga. Jo komplikacijos daro žalą ne tik pacientui, bet ir jo artimiesiems, šeimoms ir net valstybei“, – teigia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto  Medicinos akademijos Endokrinologijos instituto direktorė ir Kauno klinikų Endokrinologijos klinikos vadovė prof. Rasa Verkauskienė.

Diabetu susergama dėl nepakankamos insulino gamybos kasoje arba sutrikusio jo veikimo audiniuose, šios ligos metu organizmas nepajėgia kontroliuoti kraujo gliukozės kiekio. Ilgainiui gali išsivystyti komplikacijos, pažeidžiančios širdį ir kraujagysles, inkstus, nervus arba akis. „Labai svarbu akcentuoti nacionalines diabeto prevencines programas, gerinti gydymo ir diabeto priežiūros sąlygas“, – priduria profesorė.

Minint Diabeto dieną, visame pasaulyje žymūs pastatai apšviečiami mėlyna spalva, kuri simbolizuoja viso pasaulio tautas vienijantį dangų. Tiesa, daugelyje pasaulio šalių, šią tragišką, lapkričio 14-ąją, daugelis pastatų įsižiebė Prancūzijos vėliavos spalvomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA