S.Skvernelis: po teroro išpuolių Prancūzijoje, stiprinamos saugumo priemonės Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

S.Skvernelis: po teroro išpuolių Prancūzijoje, stiprinamos saugumo priemonės Lietuvoje

BNS 2015/11/14 11:29
Asociatyvi nuotr. / R.Tenio nuotr.

Lietuvoje, reaguojant į Paryžiuje įvykdytus teroro išpuolius, taip pat sustiprintos saugumo priemonės, tačiau visuomenei pagrindo nerimauti šiuo metu nėra, tvirtina vidaus reikalų ministras.

„Vidaus reikalų sistemos tarnybos jau atlieka tuos veiksmus, kurie tokiose situacijose yra būtini. Vyksta prevenciniai darbai ir mūsų saugumo stiprinimo priemonės pritaikytos. Esminis dalykas – žmonėms panikuoti Lietuvoje jokio pagrindo nėra. Kaip mus informavo ir Valstybės saugumo departamentas, terorizmo tikimybės lygis šalyje nėra pakitęs“, – BNS šeštadienį ryte sakė S.Skvernelis.

Tačiau, pasak ministro, gyventojams reikia būti budriems ir pastebėjus įtartinus asmenis ar daiktus nedelsiant kreiptis į teisėsaugos pareigūnus.

S.Svernelio teigimu, didesnis dėmesys skiriamas ir Lietuvos sienų apsaugai.

„Išorinių sienų apsauga pas mus yra tikrai pakankamai gerai užtikrinama, todėl kažkokių ypatingų priemonių čia nėra reikalu imtis. Kalbant apie vidinę ES sieną su Lenkija ir Latvija, čia vėlgi pasieniečiai turi specialių priemonių planą ir pagal atitinkamus rizikos faktorius šios sienos kontrolė yra sustiprinta“, – BNS tvirtino S.Skvernelis.

Pasak jo, Lietuva iš Prancūzijos kol kas nėra sulaukusi pagalbos prašymo.

„Reikia suvokti, kad iš tiesų situacija ten dar yra labai karšta ir net neabejoju, kad jei reikės kažkokios pagalbos, tai mes ją tikrai suteiksime“, – BNS tvirtino ministras.

Per virtinę kruvinų atakų, kurių taikiniais penktadienio vakarą tapo į koncertą atėję jaunuoliai ir populiariose Prancūzijos sostinės vietose laiką leidę paryžiečiai, mažiausiai 120 žmonių žuvo, o dar daugiau kaip 200 buvo sužeista. Didžiausios skerdynės įvyko koncertų rūmuose „Bataclan“, kuriuose koncertavo amerikiečių roko grupė ir kuriuose užpuolikai dešimtis žmonių buvo paėmę įkaitais bei mėtė sprogmenis į savo belaisvius.

URM atstovai BNS informavo, kad oficialios informacijos apie Paryžiuje nukentėjusius Lietuvos piliečius neturi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA