Keltas per Nemuną gabeno paskutinius keleivius | Kas vyksta Kaune

Keltas per Nemuną gabeno paskutinius keleivius

R. Tenio nuotr.

Vienintelis per Nemuną automobilius keliantis keltas praplukdė paskutinius keleivius. Unikalus keltas Kauno rajone keliaus į kasmetinį poilsį.

Pirmadienis daugeliui nauja darbo savaitės pradžia, tačiau Vilkijoje esančio kelto darbuotojams tai buvo paskutinė šių metų kelionė. Šiandien keltas tempiamas į Vandens kelių direkcijos uostą. Nuo Vilkijos iki Kauno kelto tempimo operacija truks apie septynias valandas. Patys kelto savininkai gabens keltą į žiemos poilsio vietą.

Taip sutapo, jog paskutiniais kelto keleiviais tapo Kauno rajono vadovybė bei „Kas vyksta Kaune“ komanda. Paskutinį kartą šiais metais plaukti teko dėl to, jog buvo dalinamos dovanos geriausiai mylimus mokytojus pasveikinusiems moksleiviams. Buvo nuspręsta, jog keltu bus keltis greičiau, nei važiuoti aplink. Jei ne rajono meras ir „Kas vyksta Kaune“ komanda, kelto konstrukcijos būtų pradėtos ardyti jau pirmadienį.

Unikalus keltas Vilkijoje automobilius per Nemuną iš Vilkijos (Kauno r.) į Pavilkį (Šakių r.) kelia nuo 1999-ųjų metų. Tai vienintelis lyninis keltas Lietuvoje, tad darbuotojai pastebi, jog vis daugiau keleivių nori išbandyti šią vandens transporto priemonę. Daugėja ne tik automobilių, bet taip pat ir keliautojų su dviračiais skaičius.

Aplink Kauną galima sutikti dar vieną keltą, kuris per Nemuną kelia automobilius. Tiesa, tai visiškai kitokia transporto priemonė. Visgi, Birštone iš vieno kranto į kitą keliasi nemažai žmonių. Daug keliautojų Birštono keltą išbando vien dėl to, kad tai nemokama pramoga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA