Savanorių prospekte naikinami kairieji posūkiai | Kas vyksta Kaune

Savanorių prospekte naikinami kairieji posūkiai

R. Tenio nuotr.

Pagrindinėje Kauno gatvėje, Savanorių prospekte naikinami kairieji posūkiai, leidžiantys įvažiuoti į kiemus ar mažą srautą generuojančias gatveles. Pasukti į kairę bus leidžiama tik sankryžose.

„Visko tikrai nepanaikinam. Tikslas yra atlaisvinti antrąją ir trečiąją eismo juostą, išvengiant avarinių situacijų, kurios susidaro sukant į kairę. Šiaip stengiamės sankryžose kairiuosius posūkis palikti, kur jie netrukdo kitam eismui“, – Eismo komisijos posėdyje kalbėjo Eismo ir transporto organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Specialisto teigimu, yra neišvengiama kairįjį posūkį palikti ties Laisvės alėja bei alaus darykla, nes aptarnaujantis transportas negali išimti mažesnio posūkio tam, kad įsuktų į įmonės teritoriją. Taip pat lieka kairysis posūkis į Jeruzalės skersgatvį bei ant paties kalno, ties A. Mackevičiaus ir vaistinės skersgatviu.

Kairieji įvažiavimai užsidaro į kiemus ir ties „Saulės“ gimnazija ir buvusia radijo gamykla, nes šioje vietoje kairiniai posūkiai sudarydavo avarines situacijas. Naikinamas ir kairysis išsukimas iš Savanorių pr. į P. Kalpoko gatvę, nes galima atlikti manevrą per Aukštaičių gatvę. Šioje vietoje važiuojant toliau nuo centro, taip pat uždaromi įvažiavimai į kiemus.

Eismo pakeitimai antroje Savanorių pr. dalyje

Specialistai tikina, jog ties posūkiu į Giedraičių gatvę bus įrengta nauja eismo juosta. Taip pat kairieji posūkiai lieka sankryžose, Taip siekiama padidinti sankryžų pralaidumą ir sumažinti automobilių spūstis pagrindinėje gatvėje.

Važiuojant toliau už minėtos sankryžos, dar nelieka dar dviejų kairiųjų posūkių. Eismo komisijos atstovai tikina, jog dėl šių kairiųjų posūkių gali sulaukti skundų iš įmonių vadovų, nes užsidaro patekimas į jų teritorijas, tačiau priimant principinį sprendimą, kad uždaromi visi įvažiavimai į kiemus, nuspręsta nuo S. Žukausko iki Kovo 11-osios gatvės naikinti septynis įvažiavimus į kiemus, tarp jų ir jau minėtus du, kurie veda į įmonių teritorijas.

Iki Muravos sankryžos užsidaro dar septyni įvažiavimai į kiemus. Tačiau paliekami kairieji posūkiai už šios sankryžos, vedantys į įmonių teritorijas, nes kitu atveju apsisukimas yra labai ribotas.

Visi numatyti kairieji posūkiai turėtų būti panaikinti maždaug mėnesio bėgyje.

Ateities planuose – gatvės platinimo darbai

Kol kas komisija dar neapsisprendė dėl kairiojo įsukimo iš Savanorių pr. į J. Basanavičiaus gatvę. Šiuo metu sukantys į šią gatvę sutrikdo eismą pagrindinėje arterijoje, tačiau čia suka labai daug vairuotojų, todėl kol kas kairysis posūkis lieka.

Tačiau ateityje siūloma įrengti trečią juostą, skirtą sulėtėjimui. Taip eismo srautas bus nukreiptas kitomis dvejomis eismo juostomis. Tačiau norint įgyvendinti tokį projektą, reikėtų keisti Savanorių pr. parametrus ir gatvę praplatinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA