Dėl stipraus vėjo elektros vis dar neturi apie 2 tūkst. vartotojų | Kas vyksta Kaune

Dėl stipraus vėjo elektros vis dar neturi apie 2 tūkst. vartotojų

BNS 2015/11/09 08:37
Kas vyksta Kaune nuotr.

Dėl sekmadienio vakarą ir pirmadienio naktį Lietuvoje siautusio stipraus vėjo elektros vis dar neturi apie 2 tūkst. vartotojų.

Kaip BNS informavo elektros skirstymo bendrovės „Lesto“ atstovas spaudai Martynas Burba, vėjas didžiausios žalos atnešė Gargždų bei Kretingos rajonuose – čia elektros tiekimas pirmadienio rytą dar nebuvo atstatytas apie 500 vartotojų.

Taip pat be elektros vis dar yra apie 450 vartotojų Alytaus, apie 200 – Marijampolės rajonuose, dar apie 400 – Kauno regione, daugiausia Šakių rajone.

Alytaus regione vis dar be elektros yra apie 460, Marijampolės – apie 200 gyventojų, taip pat apie 400 vartotojų Kauno regione, daugiausia – Šakių rajone.

„Tęsiame gedimų šalinimo darbus. Nuo vakar vakaro elektros tiekimą didžiąjai daliai vartotojų pavyko atnaujinti. Tikimės, kad oro sąlygos bus palankios ir toliau tęsti darbus ir kuo greičiau atnaujinti elektros tiekimą“, – BNS sakė M.Burba.

Ugniagesiai anksčiau pirmadienį informavo, jog sekmadienio vakarą ir pirmadienio naktį šalinti nugriuvusių medžių ar traukti automobilių nuo kelio jie buvo kviesti apie pusšimtį kartų. Apie didesnius nuostolius ar sužalotus žmones nepranešama.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, sekmadienio vakarą vakarų-šiaurės vakarų krypties vėjo gūsiai Lietuvoje daug kur siekė 15-20 metrų per sekundę, pajūryje – iki 23 metrų per sekundę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA