Kaukėtas užpuolikas apšaudė automobilį: nuo kulkų žuvo nusikalstamo pasaulio atstovas | Kas vyksta Kaune

Kaukėtas užpuolikas apšaudė automobilį: nuo kulkų žuvo nusikalstamo pasaulio atstovas

Kas vyksta Kaune nuotr.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Kauną sudrebino žiaurus nusikaltimas. Šilainiuose, šalia gyvenamųjų namų, apšaudytas automobilis, žuvo vienas žmogus. „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, automobilis buvo apšaudytas kaukėto užpuoliko.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai šeštadienio naktį informavo apie neregėtas policijos pareigūnų pajėgas itin ramioje Šilainių mikrorajono dalyje, netoli ligoninės.

Vienas su redakcija susisiekęs kaunietis teigė girdėjęs maždaug aštuonis šūvius, po kurių pasigirdo moters riksmas. Į įvykio vietą iš karto atvyko du greitosios medicinos pagalbos ekipažai, keli policijos ekipažai ir neaiškūs furgonai, visas veiksmas vyko Baltų prospekte, tarp policijos ir ligoninės prie naujų kotedžų.

Pirminiais duomenimis, kaukėtas užpuolikas apšaudė automobilį „Mercedes“, kuriame žuvo vienas vyriškis. Apie tragiškas šaudynes policija pranešimą gavo 00:10 val.

Apie 00:30 val. „Kas vyksta Kaune” skaitytojai atsiuntė filmuotą medžiagą, kurioje matomas atvira liepsna degantis automobilis. Jį užgesinus, kriminalistai viename iš Rasytės gatvės daugiabučių kiemų dirbo dar kelias valandas. Įtariama, jog užpuolikas ar užpuolikai spruko šiuo automobiliu, pažymėtu užsienietiškais numeriais ir norėdami juo atsikratyti, jį padegė.

Kauno apskrities policijos budėtojas portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė, jog gauta informacija iš Bendrojo pagalbos centro, kad apšaudytas automobilis, jame buvęs vyriškis sunkiai sužalotas. Atvykus medikams, jie jau niekuo aukai padėti negalėjo. Konstatuota peršauto vyriškio mirtis.

Įvykio vietoje pareigūnai dirbo dar trečią valandą nakties. Apšaudytas automobilis „Mercedes“ iš Šėtos gatvės išvežtas į saugojimo aikštelę, policijos pareigūnai rinko liudininkų parodymus, tikslino įvykio aplinkybes.

PAPILDYDTA 9:30

Šaudynių vietoje žuvo 1988 m. gimęs vyriškis.

Policija kol kas nepatvirtina, kad nužudymas ir automobilio sudeginimas susijęs, tačiau portalo „Kas vyksta Kaune” žiniomis, liudininkai teigia matę, kad „Mercedes” automobilį apšaudęs įtiariamasis iš įvykio vietos spruko būtent automobiliu, pažymėtu prancūziškais numeriais.

Policija taip pat nepatvirtina viešumoje pasirodžiusios informacijos, jog auka – Kauno nusikalstamo pasaulio atstovas Deimantas Bugavičius. Tačiau įvykio liudininkai, dar pirmą valandą nakties informavę apie šį kraupų nusikaltimą teigė, kad iš karto po šūvių girdėjo moters riksmą, kuri šaukė „Deima, atsigauk”.

2008 m. skelbta, kad D. Bugavičius buvo nuteistas kartu su nusikalstamo pasaulio atstovo atžala. Tuo metu bandymas įvesti savo tvarką Kėdainiuose baigėsi Mindaugo Žemaičio, pravarde Kukiukas, fiasko – 2008 m. spalį šis Kauno nusikalstamo pasaulio atstovo sūnus nuteistas realiu laisvės atėmimu.

Už savavaldžiavimą M.Žemaičiui skirta 1 metų 5 mėnesių ir 5 dienų laisvės atėmimo bausmė. Kiti šios bylos teisiamieji – 23 metų Karolis Smalstys ir 20-metis Deimantas Bugavičius, nors tai – taip pat ne pirmas jų teistumas (vykdymai buvo atidėti), nuosprendžio įteisėjant lauks laisvėje. Pirmajam skirta 1 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, antrajam – 3 metų ir 5 mėnesių.

D.Bugavičius padarė šį nusikaltimą, dar nesibaigus Kauno apygardos teismo nuosprendžio, kuriuo jis nuteistas už tokį patį savavaldžiavimą, atidėjimo laikui, todėl abi bausmės subendrintos. Tuomet jis buvo nuteistas už tai, kad skolą iš studento atėmęs automobilį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA