V. Šustausko sūnus nuteistas 13 metų kalėjimo | Kas vyksta Kaune

V. Šustausko sūnus nuteistas 13 metų kalėjimo

delfi.lt 2015/11/04 15:53
Delfi.lt nuotr.

Sveiko proto nebuvimas. Proto užtemimas. Gyvenimo paklydimas. Tokiais žodžiais savo poelgį įvertino 39 metų Nerijus Šustauskas. Tačiau atgaila buvusio Kauno mero Vytauto Šustausko sūnui nepadėjo – už disponavimą labai dideliu kiekiu narkotikų, N. Šustauskas už grotų praleis 13 metų.

Tokį sprendimą trečiadienį priėmė Kauno apygardos teismas.

Kaltę prisiėmė sau

Kartu su N. Šustausku prieš teismą stojo 40 metų Klaidas Lukaševičius ir 39 metų Darius Šimonis.

K. Lukaševičius už grotų praleis 12 metų, D. Šimonis – 11.

Kaltinamajame akte teigiama, kad N. Šustauskas vadovavo šiai trijų asmenų gaujai. Teisme jis savo kaltę pripažino iš dalies. Visi trys kaltinamieji neigė, jog veikė organizuotoje grupėje.

N. Šustauską ginantis advokatas Ričardas Girdziušas teigė, kad jo ginamasis kaltę pripažįsta, tačiau neigia, kad kiti du kaltinamieji dalyvavo nusikaltime.

Tardamas paskutinį žodį N. Šustauskas iš esmės prisiėmė visą kaltę sau. Jis teigė, kad abu kiti kaltinamieji tiesiog atsidūrė netinkamu laiku ir netinkamoje vietoje.

„Kai žmogus suklysta ir tai supranta, tai jam yra didžiausia bausmė. Labai stipriai gailiuosi ir atsiprašau visų“, – kalbėjo N. Šustauskas. Beje, politiko sūnus paskutinio žodžio metu atsiprašė kone penkis kartus.

„Nebuvau blogas žmogus ir niekam nenorėjau pakenkti. Gyvenime esu padaręs ir gerų dalykų, kuriais galiu pasigirti. Prašau teismo kuo švelnesnės bausmės“, – kalbėjo N. Šustauskas.

Kilogramai metamfetamino

DELFI primena, kad N. Šustauskas buvo sulaikytas 2013 metų gegužės pabaigoje, kai išvažiavo iš psichotropinių medžiagų laboratorijos. Sulaikymo metu pas N. Šustauską kišenėje rastas didelis kiekis grynųjų pinigų – 26 tūkst. eurų. Be to, su savimi N. Šustauskas dar turėjo ir kokaino.

Buvo atlikta 20 kratų įvairiose patalpose, susijusiose su organizuotos grupės veikla. Kratų metu rasta ir išimta per du kilogramus ką tik pagaminto amfetamino, visa įranga, reikalinga amfetamino gamybai – presai, vakuuminio įpakavimo aparatas ir kt.. Taip pat nemažas kiekis cheminių medžiagų, skirtų narkotinių medžiagų gamybai, apie 360 kg prekursorių.

Be to, garaže Islandijos plente buvo rasta apie 6,5 kg metamfetamino.

Sėkmingos policijos operacijos dėka užkirstas kelias tolesnei organizuotos grupės veikai, kuri, panaudodama jos dispozicijoje buvusias žaliavas, būtų galėjusi pagaminti apie 190 kg psichotropinės medžiagos – amfetamino, iš kurio realizavimo juodojoje rinkoje gautos pajamos viršytų 2 mln. eurų.

V. Šustauskas po sūnaus sulaikymo teigė, kad jo neaugino ir su juo nebendrauja.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA