Didžiausios klaidos kuriant įmonių pavadinimus | Kas vyksta Kaune

Didžiausios klaidos kuriant įmonių pavadinimus

R.Tenio nuotr.

Visą spalio mėnesį Kalbos komisijos konsultantai VĮ Registrų centrui suteikė 1369 konsultacijas dėl įmonių pavadinimų. daugiau nei pusė iš jų atitiko lietuvių bendrinės kalbos normas, o 493 pavadinimai įvertinti neigiamai.

Dėl rašybos taisyklių nesilaikymo spalį atmesti 196 įmonių pavadinimai. Dažniausia pavadinimuose esanti klaida – pavadinimų neskyrimas kabutėmis, jų rašymas didžiosiomis raidėmis.

Likę pavadinimai atmesti nes pavadinimą sudarantys žodžiai nesusieti tarpusavyje, buvo pavartotos nelietuviškos abėcėlės raidės, bent dalį pavadinimo sudaro svetimybės, žargoniniai žodžiai, santrumpos, yra rašybos klaidų ir pan.

Įmonių steigėjai nemokėjo parašyti žodžių inžinerinis, asociacija, asas, teikė pavadinimus UAB „Inžinierinių tinklų sprendimai“, jaunimo asocijacija „Akmuo dėl ugnies“, UAB „Švaros ąsai“.

Dar viena pavadinimų grupė, kuri buvo atmesta buvo junginiai, kurių žodžiai nesusieti tarpusavyje: MB „Guta importas ir eksportas“ turėtų būti „Gutos importas ir eksportas“, UAB „Ela projektai“ („Elos projektai“), UAB „Baltikus finansai“ („Baltiko finansai“ ar „Baltikaus finansai“), VšĮ „Fanka grupė“ („Fankos grupė“).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA