Pradedamas universitetų jungimo procesas | Kas vyksta Kaune

Pradedamas universitetų jungimo procesas

J.Petronio nuotr.

Vytauto Didžiojo universitete antradienį buvo pasirašytas memorandumas, kuris sujungs Vytauto Didžiojo, Lietuvos edukologijos, Šiaulių ir Klaipėdos universitetus į tarpuniversitetinį klasterį.

VDU rektorius prof. Juozas Augutis akcentavo, jog tai nėra visiškas universitetų susijungimas, o tik jų susitarimas dirbti kartu siekiant geresnių rezultatų. „Šios dienos įvykis būtų pirmas žingsnelis link aukštojo mokslo problemų taisymo. Ateina laikas, kai vienintelė išeitis – bendrai panaudoti visus turimus resursus, siekiant pakelti studijų kokybę“, – kalbėjo rektorius prof. J. Augutis.

J. Augutis pridūrė, jog studentams atsiras galimybė pabaigti savo studijas ir kitame universisitete, kuris taip pat priklauso klasteriui. VDU rektoriaus nuomone, ši galimybė studentams leis lengiviau pasirinkti norimą studijų kryptį universitete.

Memorandume universitetai sutaria „visomis išgalėmis gausinti laisvą, kūrybišką ir intelektualią akademinę bendruomenę ir visuomenę, skatinant diegti pažangias technologijas ir žinias, bendradarbiaujant moksliniuose tyrimuose, efektyviai siejant mokslą su viešuoju sektoriumi bei verslu, vykdant aukšto tarptautinio lygio mokslo ir studijų programas, lemiančias regionų pokyčius ir visos šalies kultūrinę, socialinę bei ekonominę raidą“.

Memorandumo pasirašymą stebėjo ir diskusijose apie įsigalėjusias švietimo reformas bei aukštojo mokslo ateitį dalyvavo Lietuvos respublikos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius bei Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA