Kauno nevyriausybinių organizacijų atstovai susirinko į konferenciją | Kas vyksta Kaune

Kauno nevyriausybinių organizacijų atstovai susirinko į konferenciją

KMS nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje praėjusį ketvirtadienį vyko nevyriausybinių organizacijų (NVO) konferencija „Kauno savivaldybės ir nevyriausybinių organizacijų partnerystė įgyvendinant Kauno miesto strategiją“.

Nevyriausybinių organizacijų tarybos pirmininkė Ona Balžekienė, pradėdama konferenciją akcentavo, kad Kaunas šalies mastu išsiskiria oficialiai registruotų NVO kiekiu – jų mieste yra daugiau nei 600. O. Balžekienės teigimu, siekiant jas visas išgirsti ir apjungti, Kauno mieste sudaryta Kauno miesto NVO taryba.

Pagrindinis jos tikslas – užtikrinti visų Kauno miesto NVO dalyvavimą nustatant, formuojant ir įgyvendinant NVO plėtros politiką, stiprinti bendradarbiavimą ir partnerystę tarp savivaldybės institucijų, įstaigų ir NVO, taip prisidedant prie Kauno miesto strategijos įgyvendinimo.

Konferencijos metu NVO tarybos pirmininkė paragino miesto valdžios atstovus kuo greičiau paskelbti prioritetus ir veiklos vertinimo kriterijus būsimiems konkursams ir priminė NVO taryboje keliamus pagrindinius klausimus – finansavimo skaidrumas, viešumas ir patalpos, kuriose po vienu stogu galėtų įsikurti daugelis NVO.

„Per 25 nepriklausomybės metus mūsų šalyje kūrėsi ir augo gausus būrys nevyriausybinių organizacijų. Už jų veiklą, už jų aktyvumą ir plėtrą turime dėkoti daugeliui žmonių, negailėjusių savo laiko ir pastangų, skyrusiems savo jėgas gležniems demokratijos daigams puoselėti“, – konferencijos metu kalbėjo mero pavaduotojas Vasilijus Popovas.
Ramūnas Navickas, Lietuvos NVO Tarybos pirmininkas akcentavo, kad NVO plėtros įstatyme aiškiai numatytos ir apibrėžtos Nevyriausybinių organizacijų tarybų veiklos ir jų partnerystė su vietos valdžia, todėl labai svarbu, kad NVO naujos finansavimo struktūros formavime dalyvautų ir NVO tarybos nariai.

Konferencijoje turiningus, informatyvius pranešimus skaitė JAV Viešojo ir nevyriausybinio sektoriaus organizacijų valdymo centro direktorius dr. Thomas A. Bryeris, LR Socialinėse apsaugos ir darbo ministerijos bendruomenių reikalų vedėjas Arūnas Kucikas, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, visuomenine Kauno mero patarėja Irena Segalovičiene, Lietuvos NVO Tarybos pirmininkas R. Navickas, Jaunimo reikalų tarybos pirmininko pavaduotoja Monika Simaškaitė. Jie pristatė ir palygino pasaulinę ir Kauno miesto NVO gerąją praktiką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA