Lietuvoje pagaliau pradeda veikti e-receptas | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje pagaliau pradeda veikti e-receptas

BNS 2015/11/02 10:49
Archyvo nuotr.

Pirmadienį medikai pradeda išrašyti elektroninius receptus, pagal kuriuos vaistinės turės išduoti vaistus.

Išrašyti vadinamąjį e.receptą galimybes turi 170 iš beveik 550 šalyje veikiančių sveikatos priežiūros įstaigų, kurios aptarnauja apie 60 proc. šalies pacientų. Receptus priimti planuoja trys ketvirtadaliai Lietuvos vaistinių.

Įvedus e.receptą pacientams nebeteks nešiotis tradicinių popierinių receptų, nekils rizikos juos pamesti, pamiršti, taip pat medikai žinos, kokius vaistus pacientas vartoja, jei jis bus atvežtas be sąmonės. E.receptas leis įsigyti vaistus dalimis, juos pirkti pacientui galės ir notaro patvirtintas atstovas.

Nuo pirmadienio bus išduodami ir elektroniniai, ir popieriniai receptai, kurį iš jų išrašyti pacientui spręs gydytojas. Planuojama, kad e.receptas visuotinai įsigalios iki 2018-ųjų kovo.

Iš viso SAM pasirašė 48 sutartis dėl e.recepto. „Eurovaistinės“ atstovai nurodė, kad e.receptai bus aptarnaujami visose tinklo vaistinėse Lietuvoje, apie tai informuos ant durų esantys lipdukai. Kitų didžiųjų tinklų – „Gintarinės vaistinės“, „Camelia“ ir „Benu“ atstovai pradžioje e.receptą priims prie didžiųjų šalies gydymo įstaigų esančiose vaistinėse.

Elektroninius receptus šiuo metu naudoja Danija, Norvegija, Švedija, Suomija, Estija, Ispanija, Jungtinė Karalystė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA