Turistų skaičius Birštone išaugo 40 proc. | Kas vyksta Kaune

Turistų skaičius Birštone išaugo 40 proc.

BNS 2015/11/02 11:20
Organizatorių nuotr.

Remiantis Birštono turizmo informacijos centro duomenimis per pirmąjį šių metų pusmetį apsilankiusių Birštone turistų skaičius išaugo 40 procentų, t. y. nuo 25000 praėjusių 2014 m. sausio–birželio mėn. iki 35000 šių metų sausio-birželio mėnesiais.

Vis labiau kurortu domisi ne tik nuolatiniai svečiai iš Vokietijos, Rusijos, Latvijos, Izraelio ar Baltarusijos, bet ir iš naujų valstybių – Skandinavijos, Estijos ir Lenkijos. Lietuvos turistai dažniausiai pailsėti į Birštoną atvyksta iš Kauno ir Vilniaus didmiesčių. Jau antri metai iš eilės poilsiui Birštono kurortą renkasi ir svečiai iš pajūrio, vis dažniau pastebima turistų iš Klaipėdos miesto ar rajono.

„Poilsiautojų pamėgtame kurorte tęsiasi teigiamų permainų metas: atidaryti nauji poilsio namai, atnaujinti kurorto viešbučiai, siūlomos išskirtinės sveikatinimo paslaugos, beveik dvigubai padidėjo apgyvendinimo vietų skaičius. Džiaugiamės, kad stipriai pasikeitė ir nuolat auga turistų srautai, daugelis iš jų, kartą apsilankę Birštone, čia grįžta nuolatos“, – teigia Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Šiuo metu kurorte paslaugas teikia 3 sanatorijos, kuriose vienu metu gali apsistoti beveik 900 klientų. Apie 1000 apgyvendinimo vietų siūlo viešbučiai, poilsio namai ir vilos, kaimo turizmo sodybos bei kitos apgyvendinimo įstaigos. Išaugo ir privataus sektoriaus apgyvendinimo vietų skaičius – nuo šiol turistai laukiami ir 5 kaimo turizmo sodybose, kempinge. Vidutinė Birštone apsilankiusio turisto viešnagės trukmė – 3,6 nakties.

Birštono kurortas atvykstantiems siūlo aukštos kokybės gydymo bei SPA paslaugas, kurių kainos yra prieinamos tiek Lietuvos svečiams, tiek turistams iš užsienio. Pastaruoju metu kurorte vyksta daug pasikeitimų, nes stengiamasi klientams teikti tik kokybiškas paslaugas. Atvykstantys svečiai vertina specialistų profesionalumą, išskirtinę gamtą, gerą kurorto infrastruktūrą.

Į Birštoną turistus vilioja pramogų įvairovė: ekskursijos dviračiais ar pramoginiais laivais, ne tik riedlenčių bet ir „longboard‘ų“ nuomos, duris atvėrė dienos SPA centrai, užkandinės-kepyklėlės. Turistų skaičiaus padaugėjimui teigiamos įtakos turėjo ir išskirtiniai vasarą vykę renginiai: kurorto šventė, karšto oro balionų varžybos ir klasikinės ar džiazo muzikos vakarai.

Birštonas – unikalus Nemuno kilpose įsikūręs Lietuvos kurortas. 82% Birštono savivaldybės teritorijos yra Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA