Kada civilinė byla yra laikoma iškelta teisme | Kas vyksta Kaune

Kada civilinė byla yra laikoma iškelta teisme

Asociatyvi SXC nuotr.

Kreipiausi į teismą dėl skolos priteisimo. Kartu su ieškiniu prašiau priteisti procesines palūkanas, bet iš teismo sprendimo matau, kad jas man priteisė ne nuo ieškinio pateikimo dienos, o 9 dienomis vėliau. Ar galiu apskųsti tokį sprendimą?


Advokatės Raimondos Lazauskienės komentaras:

Pagal CPK 137 straipsnio 1 dalies nuostatas civilinės bylos iškėlimo teisme momentu laikomas ieškinio priėmimo klausimo išsprendimas teisėjo priimta rezoliucija, t. y. civilinė byla laikoma iškelta teisme nuo teisėjo rezoliucijoje, kuria ieškinys priimtas, nurodytos datos. Toks teisinis reguliavimas, nustatantis konkretų momentą, nuo kurio civilinė byla laikoma iškelta, aktualus dėl CPK 137 straipsnio 3 dalyje teismui nustatytos teisės ieškinio priėmimo klausimą išspręsti per dešimt dienų nuo ieškinio gavimo teisme dienos, dėl kurios ieškinio pateikimo teismui ir teismo rezoliucijos ar nutarties priimti ieškinį data gali nesutapti.

Nagrinėjamu atveju, Jums reikėtų pasižiūrėti kuomet buvo priimta teismo rezoliucija ar nutartis priimti ieškinį, kad galėtume žinoti, ar iš tiesų Jūsų teisės buvo pažeistos.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą “ADVOCATERA“, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti ir advokatų kontoros “ADVOCATERA“ interneto svetainėje : www.advocatera.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA