Keturioliktą kartą Kaune teka „Sielų upė” | Kas vyksta Kaune

Keturioliktą kartą Kaune teka „Sielų upė”

Sekmadienio vakarą kauniečiai mielai laiką leidžia centrinėje miesto dalyje – Laisvės alėjoje ir senamiestyje. Čia Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentai jau keturioliktą kartą kauniečiams dovanoja „Sielų upės” žvakučių tėkmę.

Jau 14-tą kartą miesto centre uždegtos žvakutės, simbolizuojančios šviesą išėjusiems žmonėms. Per 7000 tūkst. švieselių nušvietė visą Laisvės alėją, Vienybės aikštę bei Senamiestį.

Nuo 17 valandos VU Humanitarinio fakulteto studentai pradėjo degti žvakutes. Žmonės taip pat vertina gražią iniciatyvą, tad ir patys atnešė švieseles ir prisidėjo prie bendros „Sielų upės“. Tiesa, dėl Laisvės alėjos rekonstrukcijos, šiais metais upė tekėjo kita vaga – ne iki soboro, o iki Vienybės aikštės.

„Mirtis tai – ne pabaiga, tai – tik slenkstis… Siela nenustoja plazdėti, tik drugelio sparnais pakyla į kitą, amžiną Tėvynę. Todėl mes būdami čia, žemėje, turime padėti sielos sparnams spindėti ryškiausiomis spalvomis, prisimindami ir pagerbdami jas“ – pasakoja viena iš „Sielų upė 2015“ iniciatorių.

„Sielų upėje“ prie kiekvienos uždegtos žvakelės nusileidžia angelas, laikydamas vėlę ant rankų, tegul žvakelės šviesa sušildo juos. Tyliai kaip žvakės užgęsta žmonės, o žvakės sielvartu laša… Įsilieti į „Sielų upę“ kviečiamas kiekvienas. Kviečiame prisiminti išėjusius Anapilin, nubraukti ašarą nuo skruosto už tuos, kurie išėjo per anksti, už tuos, kurie nesikels jau niekados, apkabinti artimą, džiaugtis buvimu kartu ir uždegti liepsnelę už tą, kurio gyvųjų tarpe jau niekas nebeprisimena. Neatidėliok, stokis ir eik, niekada nežinai, kada tavoji siela išplauks į „Sielų upę“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA