Įspūdingas rezultatas – per dvejus metus Kaune įsteigti 24 startuoliai | Kas vyksta Kaune

Įspūdingas rezultatas – per dvejus metus Kaune įsteigti 24 startuoliai

KTU nuotr.

Per dvejus metus – 24 jaunos įmonės. Toks įspūdingas yra spalį besibaigiančio Kauno technologijos universiteto (KTU) vykdyto „Inovatyvaus verslo kūrimo skatinimo“ (INOVEKS) projekto rezultatas. Prototipų kūrimui ir vystymui, jaunųjų verslininkų kvalifikacijų kėlimui buvo skirta 2,8 mln. eurų.

[galerija kiek=””]

Pagrindinis Europos regioninės plėtros ir Europos socialinio fondų finansuoto INOVEKS projekto tikslas – skatinti daugiau nei 200 tūkstančių studentų, doktorantų ir tyrėjų kuriamų inovatyvių, technologijomis grįstų verslo idėjų komercializavimą, siekiant bendradarbiauti su visais Lietuvos ir užsienio universitetais, specializuotais inovacijų srityje.

„Šis projektas buvo vienas pirmųjų tokio pobūdžio Lietuvoje, kuris vienijo tiek mokslo tiek verslo sektorių ir skatino mokslo entuziastus realizuoti savo svajones. Daug jaunųjų mokslininkų pasinaudojo šia galimybe ir kartu su partneriais įkūrė dabar jau sėkmingai veikiančias įmones,“ – apie projekto rezultatus kalbėjo projekto „INOVEKS“ vadovė Neringa Žebrauskienė.

„Tai yra tikras startas. Idėja, kuri „virė“ mūsų galvose po truputį tampa realia veikiančia platforma. Pagrindinis mūsų kuriamo prototipo tikslas – sudominti, atrasti ir išauginti talentus žaidimų ir verslo programavimo srityse,“ – apie projekto naudą kalbėjo UAB Solidus mokslas direktorius Paulius Paškevičius.

Startuoliai kuria unikalią Lietuvoje sistemą – „Solid Education – Elektroninė edukacijos platforma“, kuri suteiks galimybę mokytis programavimo nuo 10 iki 100 kartų daugiau moksleivių visoje Lietuvoje ir užsienyje. Platforma bus naudojama internetinėse naršyklėse ir išmaniuosiuose telefonuose su „Android“, „iPhone“ bei „Windows Phone“.

Bendra 16-kos partnerių vykdomo projekto vertė siekė per 2 785 200 eurų, kurie buvo skirti tiek naujų prototipų kūrimui, tiek startuolių kvalifikacijos kėlimui ir supažindinimui su verslo sektoriumi ir jo galimybėmis. Įvairios stažuotės užsienyje leido užmegzti kontaktus su užsienio partneriais ir sėkmingai juos plėtoti.

„Mes džiaugiamės, jog KTU Nacionalinis inovacijų ir verslo centras (NIVC) prisideda prie tvarios visuomenės kūrimo ir skatina verslumą. Dauguma projekte nusprendusių dalyvauti jaunuolių turėjo tik idėją ir svajones, kurios per dvejus metus tapo prototipais. Pastarieji gali būti vystomi toliau“, – teigia KTU NIVC direktorius Edmundas Šalna.

Projekto pabaigoje vyko du sukurtų prototipų pristatymo renginiai, kuriuose įmonių prototipus vertino kompetentingi mokslo ir verslo atstovai: E. Šalna, Gytis Junevičius, Vidas Raudonis, Tomas Blažauskas, Vytautas Zinkevičius ir Algirdas Stonys.

„Džiugu, kad šis projektas sulaukė tokio didelio jaunųjų mokslininkų susidomėjimo. Įsteigtos įmonės gavo daug praktinių ir teorinių žinių iš kompetentingų ekspertų. Šiandien dauguma jau gali pristatinėti savo prototipus ne tik Lietuvos, bet ir užsienio investuotojams“, – pasiektais rezultatais baigiamojoje konferencijoje „KTU Lounge“ pasidžiaugė projekto INOVEKS vadovė Neringa Žebrauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA