Kaune atidarytas Panemunės tiltas | Kas vyksta Kaune

Kaune atidarytas Panemunės tiltas

BNS 2015/10/30 10:59
R. Tenio nuotr.

Po trejus metus trukusių statybų penktadienį Kaune atidarytas Panemunės tiltas, jungiantis Žemuosius Šančius ir Panemunę.

„Aš manau, kad tai vienas greičiausiai Kauno mieste pastatytų tiltų. Prieš man atvykstant į šią šventę buvo pasakyta, kad vieną tiltą kažkurį Kaune statė 12 metų“, – sakė tilto atidarymo ceremonijoje simbolinę juostą perkirpęs premjeras Algirdas Butkevičius.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis dėkojo A. Butkevičiui ir susisiekimo ministrui Rimantui Sinkevičiui, kad jie padėjo baigti tilto statybas.

„Šventindami tiltą, pasimeldėm už Dievą, o aš mintyse turėjau dar keletą dievų – tai premjerą ir susisiekimo ministrą, kurių dėka tiltas greitai ir statėsi, nes viskas priklauso nuo finansavimo“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Iš esmės naują 29,8 mln. eurų vertės Panemunės tiltą pastatė bendrovė „Kauno tiltai“, dar liko baigti kai kuriuos smulkesnius darbus.

Prieš tilto atidarymą taip pat sutvarkytos Panemunėje link jo vedančios gatvės: rekonstruota ir iki keturių juostų išplatinta Tilto gatvė, atnaujinama Vaidoto gatvės danga. Žemųjų Šančių pusėje link tilto vedantis Juozapavičiaus prospektas buvo rekonstruotas prieš kelerius metus.

Vyriausybė Panemunės tilto statybai šiemet skyrė 7,24 mln. eurų. Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas BNS sakė, kad dar apie 1 mln. eurų savivaldybė turės sumokėti 2016 metais.

Panemunės tiltas turėjo būti baigtas prieš metus, tačiau darbai užsitęsė, kilus problemų dėl darbų finansavimo.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA